Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Laura Codruţa Kovesi, PRIMUL INTERVIU după scandalul înregistrărilor! MESAJUL transmis de şefa DNA (VIDEO)

Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a acordat duminică primul interviu după scandalul înregistrărilor ajunse în posesia mass-media care sugerează că şefa DNA intervine în dosare și face poliție politică.

de Redactia Observator

la 16.07.2017 , 13:18

Procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a acordat duminică primul interviu după scandalul înregistrărilor ajunse în posesia mass-media care sugerează că şefa DNA intervine în dosare și face poliție politică.

Kovesi a declarat, pentru ziare.com, că DNA nu alege ţinte.

"Nu alegem tinte, nu anchetam o persoana pentru ca are cinci vile, pentru ca e prim-ministru sau ministru. Noi investigam fapte care sunt date in competenta noastra.

Articolul continuă după reclamă

Simplul fapt ca o persoana detine o anumita functie sau are o avere nu inseamna ca trebuie sa deschidem o investigatie", afirma procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

Kovesi a vorbit şi despre dezvăluirile Rise Project, dar și despre Dragnea-Tel Drum.

In chestiunea Tel Drum, aveti doua dosare, dupa cum ati anuntat, unul deschis chiar dupa ultima investigatie Rise Project. Ati obtinut nota DIPI despre care vorbeste aceasta investigatie?

Fiind o investigatie jurnalistica si sesizandu-ne din ce a aparut in spatiul public, am comunicat, la cererea jurnalistilor, ca este deschis acest dosar, dar nu pot face comentarii despre ce avem sau nu in dosar.

Nu e totusi cam tarziu? Despre chestiunea Tel Drum - Dragnea se vorbeste de ani de zile, au curs rauri de cerneala.

Din 2013, de cand sunt procuror sef DNA, Liviu Dragnea a fost trimis in judecata si condamnat definitiv, mai este un dosar in care a fost trimis in judecata, e pe rolul ICCJ, si avem aceste dosare in lucru. Eu va pot spune ce s-a intamplat din 2013 pana acum.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele doua dosare despre care mi-ati vorbit, "Referendumul" si "Bombonica", sunt oarecum marunte in raport cu ceea ce vedem acum in investigatia Rise Project.

Noi investigam fapte care sunt date in competenta noastra. Simplul fapt ca o persoana detine o anumita functie sau are o avere nu inseamna ca trebuie sa deschidem o investigatie. Nu alegem tinte, nu anchetam o persoana pentru ca are cinci vile, pentru ca e prim-ministru sau ministru. Noi investigam fapte.

Cand vorbim de averi, sa nu uitam ca exista si alte institutii care trebuie sa verifice acest lucru, ma refer la ANI. DNA nu investigheaza modul in care o persoana dobandeste o avere sau cum isi gestioneaza averea. Noi investigam daca exista fapte de coruptie legate de felul in care si-a dobandit averea sau modul in care si-o gestioneaza, modul in care isi exercita functia publica.

Deci pana in 2016, cand ati deschis primul dosar Tel Drum, nu ati avut fapte?

Noi am investigat acele informatii obtinute dupa 2013, nu stiu ce a fost inainte. Dupa 2013, acestea sunt anchetele despre care pot sa va spun.

A existat un dosar Tel Drum inchis de DNA in 2010?

Da, a existat un dosar Tel Drum solutionat in 2010 cu o solutie de netrimitere in judecata.

Stiti motivul?

Nu am citit in mod special acel dosar.

Avea legatura cu dl. Dragnea?

Nu pot sa va confirm sau sa va infirm acest lucru.

Actiunile la purtator sunt suspectate acum a fi sursa de coruptie. Aveti posibilitatea sa luati urma acestor actiuni la purtator?

Putem verifica multe, problema este ca informatiile trebuie transformate in probe, pe care uneori le avem, uneori nu. Investigatii financiare, despre conturi, despre active, despre actiuni la purtator putem verifica, dar in final discutam de probe.

Dar in cazul actiunilor la purtator puteti lua urma banilor incasati de pe urma lor?

Putem verifica orice informatie legata de bani si circuite financiare.

Deci actiunile la purtator nu sunt o "crima perfecta"?

Nu sunt.

Ce mai puteţi citi pe OBSERVATOR.TV

DURERE FĂRĂ MARGINI! Adrian, băiatul găsit mort în lacul din Ocna Şugatag, CONDUS PE ULTIMUL DRUM. "S-au scuturat toți trandafirii..." (GALERIE FOTO + VIDEO)

CUTREMURĂTOR! Ana Maria, tânăra dispărută în mare la Mangalia, în urmă cu 4 zile, A FOST GĂSITĂ MOARTĂ! Fata a fost găsită fără suflare, pe plajă​

JALE ŞI LACRIMI pentru Adi, băiatul găsit mort în lacul din Ocna Şugatag! "Nu știm dacă vezi câtă durere ai lăsat în urma ta, câtă disperare și neputinţă..." (GALERIE FOTO+VIDEO)

De ce GEM jucătorii de tenis! Experţii fac un ANUNŢ INCREDIBIL

ASASINAT în Alba Iulia! Au dat buzna peste ei în casă, au ucis o femeie, iar pe fiul ei l-au lăsat într-o BALTĂ DE SÂNGE (VIDEO)

Bloc turn cu 36 de etaje, ÎN FLĂCĂRI! Sunt cel puţin trei MORŢI şi 12 RĂNIŢI. Clădirea nu are sistem automat de stingere a incendiilor (VIDEO)

Un jurnalist român o confruntă pe Theresa May, în timpul unei petreceri: "Sunt pe cale de a fi EXPULZAT!" (VIDEO)

ÎNREGISTRARE ŞOCANTĂ! Cum vrea un medic din Hunedoara, acuzat de MALPRAXIS, să cumpere tăcerea unui proaspăt tătic (AUDIO)

REACŢII INCREDIBILE! Ce spun enoriaşii după ce Patriarhia a confirmat că preotul surprins făcând SEX cu un seminarist este chiar Episcopul Huşilor (VIDEO)

VIOL transmis LIVE, pe Facebook! Trei tineri bat cu sălbăticie şi ABUZEAZĂ SEXUAL o adolescentă, zeci de mii de oameni privesc oroarea ÎN DIRECT

CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE în Italia! O ROMÂNCĂ a fost ucisă cu mai multe LOVITURI DE CUŢIT de fostul soţ italian. DECLARAŢIA ŞOCANTĂ a bărbatului (VIDEO)

Un jurnalist român o confruntă pe Theresa May, în timpul unei petreceri: "Sunt pe cale de a fi EXPULZAT!" (VIDEO)

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Evenimente » Laura Codruţa Kovesi, PRIMUL INTERVIU după scandalul înregistrărilor! MESAJUL transmis de şefa DNA (VIDEO)