Video Investiţie îndoielnică în Gorj. Parc construit la marginea unui sat, într-un lan de porumb, pentru "purificarea aerului"
Peste un milion de lei costă un parc amenajat în mijlocul lanului de porumb. Care este scopul unui parc amenajat la marginea unei comune? Răspunsul oficial este: purificarea aerului. Povestea, sută la sută reală, vine din Gorj. Autorităţile locale au primit finanţarea de la Administraţia Fondului pentru Mediu şi dacă tot s-au pomenit cu bani, i-au şi investit. Chiar dacă puţini sunt cei care calcă aleile parcului.
1,2 milioane de lei. Atât a costat parcul din comuna Cruşeţ din judeţul Gorj. Înconjurat de lanuri de porumb, acesta a fost amenajat cu bani de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Iar scopul declarat a fost îmbunătăţirea calităţii aerului.
Diana Speretoiu, reporter Observator: Suntem în satul Miericeaua, unde încă nu curge doar lapte şi miere, dar sătenii au la dispoziţie un parc ce se întinde pe mai bine de două hectare, unde se pot plimba. Numai că oaza verde a prins contur la marginea localităţii.
Distanţă mare faţă de locuinţe
Parcul e la aproape un kilometru distanţă de centrul comunei şi la 500 de metri de primele case.
- Spitalul Județean din Timişoara va găzdui Centrul de Mari Arşi. După investiția de aproape 70 de milioane de...
- Aeroportul de la Ghimbav a rămas fără cel mai important operator aerian. Compania şi-a mutat toate cursele de...
- Investiţie de 2 milioane de euro într-un loc cu istorie din România. Reacţia unui turist străin venit aici
Teodor Godeanu, primar Cruşeţ: Nu ştiu ce primărie are 2 hectare jumătate în centrul civic unde toată lumea şi-ar dori să aibă un parc, lângă primărie sau şcoală.
La parcul de la marginea satului, rar vine cineva să se plimbe. Cei care nu se satură de drumul până în parc, aleg totuşi zilele de sărbătoare pentru o excursie.
Localnică: Să te duci cu un copil de aici, eu stau în mijlocul satului, să-l iau de aici, să mă duc până acolo, n-am maşină, pe bicicletă nu ştiu să merg, n-ai cum să te duci.
Satul nu are canalizare
În timp ce unii văd partea bună a investiţiei, alţii cred că banii puteau fi cheltuiţi mai eficient. În satul din ce în ce mai depopulat, lipseşte canalizarea. Iar şanţurile nu au mai fost curăţate şi amenajate de ani de zile. Autorităţile locale sunt însă mândre de parcul lor supravegheat video.
Teodor Godeanu, primar Cruşeţ: Vin destul de multe mămici, vin să se plimbe la acest loc de joacă, destul de mulţi tineri vin seara să se plimbe prin acest parc, vin şi oameni care ţin îşi imortalizeze o poză după căsătorie, botez. Avem internet gratis aici.
Chiar şi nefolosit parcul se degradează însă. Ca să nu mai cheltuiască bani, edilul spune că încearcă să întreţină investiţia cu voluntari şi cu beneficiarii de ajutor social.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰