Antena Meniu Search
x

Ionuţ Nasleu, oprit pe Aeroportul Otopeni să părăsească România. Fostul şef al Pieţelor Timişoara a fost reținut

La o zi după ce a fost demis de la conducerea Pieţe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara, Ionuţ Nasleu a fost reţinut pe Aeroportul Otopeni, când voia să plece din ţară, relatează presa locală. El este vizat într-un dosar de ameninţare şi şantaj deschis ca urmare a plângerii depuse de jurnalistul Dragoş Boţa şi de soţia acestuia, Iulia Boţa.

De Veronica Micu la 25.02.2021, 07:01
Ionuţ Nasleu, oprit pe Aeroportul Otopeni să părăsească România. Fostul şef al Pieţelor din Timişoara a fost reținut - Facebook

Fostul director de la Pieţe SA a ajuns sub escorta poliţiştilor la sediul IPJ Timiş şi a fost audiat de către cei de la Investigaţii Criminale.

În urma audierii sale, procurorul de caz a decis reţinerea lui Ioan Nasleu pentru 24 de ore, acesta fiind acuzat de şantaj, relatează debanat.ro.

”Da. I-am făcut plângere penală lui Ioan Nasleu pentru şantaj şi ameninţare. După ce ani de zile a lansat tot felul de calomnii despre noi în spaţiul public, ne-a dat în judecată şi a pierdut, Nasleu a trecut la nivelul următor – şantajul. Când i-am cerut un punct de vedere, răspunsul a fost un mesaj de ameninţare pentru amândoi.

Ni s-a transmis că dacă publicaţiile noastre, pressalert.ro şi debanat.ro, vor continua să scrie despre ce face, va face publică o pretinsă înregistrare compromiţătoare.

Cum nu exisă nimic de acest fel şi pentru că amândoi nu putem accepta ca viaţa noastră şi activitatea profesională să fie negociată, am decis să facem ce este firesc şi normal – să sesizăm autorităţile statului”, au transmis Iulia şi Dragoş Boţa, potrivit news.ro.

Dominic Fritz l-a demis pe Nasleu de la conducerea Pieţe SA

Ionuţ Nasleu a fost demis de la conducerea Pieţe SA, societate aflată în subordinea Primăriei Timişoara, anunţul fiind făcut marţi, pe Facebook, de primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz care a adăugat că acesta a dus societatea la pierderi de 4,2 milioane lei.

În replică, Nasleu a declarat că edilul ”şi-a realizat singurul său mare proiect, poate singurul din mandatul său: demiterea” sa.

”Ionuț Nasleu a fost demis de la conducerea Piețe S.A.

Fostul consilier personal al primarului precedent și baron peste piețele din Timișoara a dus, în doar doi ani, o societate profitabilă la pierderi financiare de 4,2 milioane de lei, cu dispariții misterioase din gestiune și resurse publice folosite în beneficiu personal.

Am cerut Corpului de Control să verifice și informațiile apărute recent în presă și să ia măsurile care se impun. De asemenea, orice încălcare a legii va fi imediat sesizată organelor de cercetare penală.

Toți managerii din societățile în subordinea consiliului local care nu pot performa, vor pleca. Nu voi tolera indolența sau folosirea bunurilor publice în scop privat. Nici nu voi accepta o atitudine laxă “las’ că ne vin subvențiile de la primărie”. În locul lor avem nevoie de profesioniști care să muncească cu integritate, cu dexteritate managerială și cu dăruire totală pentru comunitate.

Iar acesta nu-i lucru ușor.

Legislația nu permite ca schimbarea să se facă de pe azi pe mâine, dar este inevitabilă. Iar dacă o facem cu înțelepciune, ca la carte, va fi și durabilă. Știu că unii așteaptă focuri de artificii, dar eu sunt omul regulilor, al seriozității și al transformărilor de substanță, nu de suprafață.

Azi, un alt pas spre normalitate”, a scris Dominic Fritz pe pagina de Facebook.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Ionuţ Nasleu, oprit pe Aeroportul Otopeni să părăsească România. Fostul şef al Pieţelor Timişoara a fost reținut