Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video IPS Teodosie face calendarul plăcerilor trupești între soți: "De două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc"

Înalt Prea Sfințitul Teodosie ne determină din nou să ne facem cruce. Nu prin vorbe de duh şi învăţăminte alese, ci prin absurdul sfaturilor pe care ni le dă, zâmbitor, cu nonşalanţă. Potrivit Arhiepiscopului Tomisului, soţii ar trebui să se bucure de "plăcerile trupeşti" doar în anumite perioade ale anului, dar cât mai puţin cu puţintă. Pe scurt, niciodată în posturi. Ce ar însemna acest lucru? Că preţ de jumătate de an soţii şi soţiile nu au voie nici măcar să se gândească la relaţii intime, darămite să se apropie unul de celălalt. 

de Redactia Observator

la 05.08.2024 , 08:28

"Canoanele nu îngăduie o întâlnire intimă între soţi în fiecare zi, ci de două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc", spune Înalt Prea Sfințitul Teodosie.

Şi uite-aşa, Arhiepiscopul Tomisului i-a luminat pe credincioşi în Postul Adormirii Maicii Domnului, atenţionându-i că. plăcerea e interzisă nu numai în această perioadă, ci în toate posturile.

"Avem şapte săptămâni înainte de Paşti, şase săptămâni înainte de Crăciun, două săptămâni în postul acesta, avem postul Sfinţilor Apostoli, avem sărbători şi atunci, iată, nu sunt plăceri. oamenii trebuie să se abţină.", mai declară Arhiepiscopul Tomisului.

Vezi și

Calendarul plăcerilor permise

Pe acelaşi subiect

Aşadar, potrivit "calendarului plăcerilor permise de ortodoxie", soţii au voie să fie apropiaţi în doar aproximativ trei luni pe an. Dar, se poate, spune Teodosie. Cu multă credinţă. Şi ne oferă şi exemple. Acesta a invocat familii în care soţii aveau relaţii intime foarte rar.

"Chiar au fost familii care trăiau în abstinenţă şi doar pentru a se naşte copii se întâlneau, foarte rar", mai spune Teodosie.

Nu este pentru prima dată când Arhiepiscopul Tomisului stârneşte controverse prin declaraţiile sale. Recent, în cadrul unei alte emisiuni, acesta a declarat că o femeie căsătorită nu trebuie să umble niciodată cu capul descoperit, iar în urmă cu câteva săptămâni, Teodosie a sfătuit o femeie care a întrebat cum poate scăpa dintr-o relație cu un soț abuziv să-și "ducă crucea", pentru că este cununată în faţa lui Dumnezeu cu acesta.

În plus, înaltul prelat a mai susținut că bărbaţii care se căsătoresc cu femei divorțate comit adulter, iar despre cei fără barbă spune că "sunt ciuntiți"

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » IPS Teodosie face calendarul plăcerilor trupești între soți: "De două ori pe săptămână dacă nu sunt sărbători şi când e post, deloc"