Antena Meniu Search
x

Video ÎPS Teodosie continuă să slujească după propriile reguli. Fără mască și înconjurat de zeci de enoriași a oficiat slujba de Anul Nou

Înalt Prea sfinţitul Teodosie continuă să slujească după propriile reguli: fără mască şi cu biserica plină. Mai mult, arhiepiscopul Tomisului a oficiat slujba de An Nou, dar şi pe cea premergătoare sărbătorii de Sfântul Vasile la miezul nopţii, când circulaţia este interzisă.

de Redactia Observator

la 01.01.2021, 08:59

Vezi și
  • Înaltpreasfinţitul Teodosie a început slujba aproape de miezul nopţii, fără mască.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Aproximativ o sută de credincioşi s-au strâns în interiorul Catedralei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din Constanţa, deşi acest lucru este interzis de autorităţile locale, cât timp oraşul este în carantină. Măsura va fi ridicată abia în această seară, la ora 20.00. 

Înaltpreasfinţitul Teodosie a început slujba aproape de miezul nopţii. Fără mască şi înconjurat de enoriaşi, a slujit mai bine de o oră şi jumătate. Arhiepiscopul Tomisului a sfidat regulile carantinei, dar şi Hotărârea de Guvern care interzice libera circulaţie între orele 23 şi 5. Poliţiştii şi jandarmii nu au intrat în biserică, ci doar au sfătuit de afară enoriaşii să poarte masca în mod corespunzător şi să păstreze distanţa. 

Credincios: Am venit cu copiii la slujbă, ca în fiecare an. Dumnezeu e mai presus de lege, mai presus de toate. 

Reporter: Cum vi s-a părut în biserică, s-a păstrat distanţa? 

Credincios: S-a păstrat o distanţă. cât de cât. adecvată. 

Arhiepiscopul Tomisului: Iată, am făcut slujba când trebuia să se facă. Nu cum mă ispitea cineva. Biserica îşi fixează slujbele, Biserica este autonomă.

Şi de Crăciun, înalt Prea Sfinţitul Teodosie a oficiat slujba tot în interiorul lăcaşului de cult. Atunci, trei sute de oameni au fost prezenţi. Arhiepiscopul Tomisului i-a împărtăşit cu aceeaşi linguriţă, aşa cum a făcut şi de Paşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » ÎPS Teodosie continuă să slujească după propriile reguli. Fără mască și înconjurat de zeci de enoriași a oficiat slujba de Anul Nou