Antena Meniu Search
x

Care a fost traseul bărbatului depistat cu coronavirus după vizita în România

Este alertă în judeţele Gorj şi Dolj, unde s-a descoperit că italianul diagnosticat cu temutul coronavirus s-a plimbat câteva sute de kilometri în doar patru zile pe pământ românesc.

De Redactia Observator la 26.02.2020, 11:36
Vezi și
  • Medicii au prelevat deja primele probe de la rudele soţiei italianului.
  • Slte două persoane au fost izolate la spital după ce au anunţat că s-au întâlnit cu cetăţeanul străin.

Este alertă în judeţele Gorj şi Dolj, unde s-a descoperit că italianul diagnosticat cu temutul coronavirus s-a plimbat câteva sute de kilometri în doar patru zile pe pământ românesc. A trecut prin mai multe localităţi, a intrat în contact cu zeci de oameni, iar autorităţile încearcă acum să-i identifice şi să-i testeze pe toţi.

Medicii au prelevat deja primele probe de la rudele soţiei italianului, care sunt acum în carantină, la domiciliu, iar alte două persoane au fost izolate la spital după ce au anunţat că s-au întâlnit cu cetăţeanul străin.

Casa a devenit punctul zero al panicii create de virusul COVID-19. 4 zile s-a plimbat bărbatul prin România. Diagnosticul a venit imediat cum a ajuns în ţara natală.

Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bîlteni: La graniță, a fost controlat de cei abilitați să facă asemenea controale și a fost depistat cu coronavirus.

Pe 18 februarie, la miezul nopții, bărbatul a ajuns în localitatea Bâlteni. A stat aici doar jumătate de oră, timp în care și-a lăsat fiul de 10 ani, la bunici.

Soacra cetăţeanului: El a oprit mașina mai la vale, acolo l-a așteptat copilul și a plecat.

Socrii italianului, o cumnată și o vecină au fost primii care au intrat în contact direct cu bărbatul.

Vasile Vlăduleanu, primarul comunei  Bâlteni: Din constatările pe care noi le-am făcut, rudele nu au nicio problemă la ora actuală. Noi luăm măsurile, și toată lumea să fie verificată.

Vecin:  Acum cred că toți intrăm un pic în panică.

A fost o noapte ce cercetări şi căutări pentru autorităţile din Gorj care vor să refacă traseul bărbatului.

Medicii au ajuns la o a doua adresă. Acolo locuiește un bărbat care ar fi intrat în contact cu cetățeanul italian. Și de la el vor fi prelevate probe și trimise la Institutul Matei Balș din București.

Din Bâlteni, italianul s-a oprit la aproape 30 de kilometri, în Drăguțești, la primărie. Aici a plătit taxele și impozitele. Deține în comună un fost abator.

Ion Popescu, primarul comunei Drăguţeşti: Primăria Drăguțești nu se va închide, dar o să oprim accesul cetățenilor din comună în instituție. O să fie un angajat care o să ia legătura cu toți cetățenii. Doamna care a intrat în contact cu acel domn, o să intre în carantină, casiera primăriei.

Bărbatul a plecat apoi la Târgu Jiu, unde s-ar fi întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri. Două persoane, soț și soție, care au intrat în contact cu el, s-au prezentat aseară la spital.

Ei au fost izolați și le-au fost luate probe. Speriat, un edil din Gorj a ajuns și el la spital. S-a întâlnit cu un cetățean italian căruia i-a prezentat un fond de vânătoare și i-a fost teamă să nu fie chiar cel infectat cu noul coronavirus.

Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivileşti: Eu, personal, cred că este o coincidență. Tot pentru siguranță am venit și eu.  Dacă am temeri sau nu, tot același e rezultatul.

Alertă este şi în Dolj. Bărbatul a sosit în România pe aeroportul din Craiova.

Narcis Purcărescu, prefect Dolj: Până în momentul de faţă am reuşit să identificăm maşina care a fost închiriată de cetăţeanul italian, am reuşit să identificăm persoanele care au stat în preajma cetăţeanului italian. Facem demersurile către compania aviatică pentru CNP-urile călătorilor care au stat în preajma cetăţeanului italian.

Este vorba de 22 de persoane din cursa de sosire în România şi alte 22 de la cea de întoarcere, plus 7 membri ai echipajului de la bord. În total 51 de oameni care vor fi solicitaţi de DSP pentru analize.

Autoritățile ramân în alertă, așteaptă rezultatele de la Matei Balș și caută să identifice şi alte persoane care au mai intrat în contact cu bărbatul de 71 de ani din Italia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Care a fost traseul bărbatului depistat cu coronavirus după vizita în România