Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit. Cunoscutul gazetar avea 74 de ani

Jurnalistul Horia Alexandrescu murit la vârsta de 74 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe Facebook de fiica acestuia, Anca Alexandrescu.

de Veronica Micu

la 20.09.2021 , 09:19

Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit. Cunoscutul gazetar avea 74 de ani - Mediafax Foto / Vlad Stan

"Tata a murit ...", a scris jurnalista Anca Alexandrescu, în urmă cu puțin timp, pe rețeaua de socializare.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

Cine a fost Horia Alexandrescu

Horia Alexandrescu s-a născut în București, la 9 aprilie 1947. A fost ziarist, director şi fondator al unor gazete din peisajul media de după anul 1989, autor a 6 volume de publicistică, moderator al mai multor emisiuni de televiziune, preşedinte al Fundaţiei Române pentru Jurnalism.

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”. Horia Alexandrescu a debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, iar apoi a devenit redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber. După anul 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat „Sport Star", un ziar de sport, potrivit enciclopediaromaniei.ro.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 a vândut toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 a părăsit ziarul înfiinţat în 1990 şi a pus bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care a fost şi director general. A părăsit acest ziar în anul 2001 şi a înființat cotidianul Independent.

În 2004, a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică", emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru". În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, Cafeneaua Politică, a fost moderată de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit. Cunoscutul gazetar avea 74 de ani