Antena Meniu Search
x
LIVE

Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit. Cunoscutul gazetar avea 74 de ani

Jurnalistul Horia Alexandrescu murit la vârsta de 74 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe Facebook de fiica acestuia, Anca Alexandrescu.

De Veronica Micu la 20.09.2021, 09:19
Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit. Cunoscutul gazetar avea 74 de ani - Mediafax Foto / Vlad Stan

"Tata a murit ...", a scris jurnalista Anca Alexandrescu, în urmă cu puțin timp, pe rețeaua de socializare.

Cine a fost Horia Alexandrescu

Horia Alexandrescu s-a născut în București, la 9 aprilie 1947. A fost ziarist, director şi fondator al unor gazete din peisajul media de după anul 1989, autor a 6 volume de publicistică, moderator al mai multor emisiuni de televiziune, preşedinte al Fundaţiei Române pentru Jurnalism.

A absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport şi Facultatea de Ziaristică, din cadrul Academiei „Ştefan Gheorghiu”. Horia Alexandrescu a debutat în presă în anul 1971 la ziarul Sportul, iar apoi a devenit redactor al acestei publicaţii. Din anul 1977 a scris la Scânteia Tineretului, iar din 1989 a activat la secţia sport a Tineretului Liber. După anul 1989 a fost secretar general de redacţie la Tineretul Liber, iar apoi redactor-şef adjunct la aceeaşi publicaţie. În anul 1990 a înfiinţat „Sport Star", un ziar de sport, potrivit enciclopediaromaniei.ro.

În toamna anului 1990, alături de Adrian Sârbu şi de alţi 5 jurnalişti a fondat cotidianul Curierul Naţional, fiind totodată şi directorul general al publicaţiei. În 1992 a vândut toate acţiunile pe care le avea la Curierul Naţional, iar în 1993 a părăsit ziarul înfiinţat în 1990 şi a pus bazele unui nou cotidian, Cronica Română, la care a fost şi director general. A părăsit acest ziar în anul 2001 şi a înființat cotidianul Independent.

În 2004, a realizat şi moderat o emisiune la Televiziunea Română, „Cafeneaua politică", emisiune premiată cu Premiul pentru jurnalism „Pamfil Şeicaru". În 2009, o emisiune cu acelaşi titlu, Cafeneaua Politică, a fost moderată de Horia Alexandrescu la postul de televiziune OTV.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Jurnalistul Horia Alexandrescu a murit. Cunoscutul gazetar avea 74 de ani