Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, despre elevii care nu au tablete: Noi vorbim de o catastrofă, nu de detalii administrative

Klaus Iohannis a subliniat, luni, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că autoritățile trebuie să fie concentrate pe găsirea de soluții în cazul lipsurilor din școli, pentru că „vrem să prevenim o generație pierdută”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.10.2020, 22:33

Klaus Iohannis, despre elevii care nu au tablete: Noi vorbim de o catastrofă, nu de detalii administrative
Klaus Iohannis, despre elevii care nu au tablete: Noi vorbim de o catastrofă, nu de detalii administrative - Presidency
  • Klaus Iohannis a cerut ca autoritățile să se concentreze pe găsirea de soluții pentru elevii care nu au acces la educație online, nu pe vinovați.
  • Președintele a afirmat că rezervele României în acest domeniu au fost zero, căci așa ”le-a lăsat guvernul PSD”.

Klaus Iohannis a comentat astfel situația imposibilă în care se află mulți elevi din România care nu pot participa la cursurile online, deci nu au acces la educație, pentru că nu li s-au asigurat condiții pentru acest lucru.

Președintele a răspuns că „noi vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative”, întrebat fiind despre elevii care nu au avut posibilitatea în prima lună de școală să învețe online pentru că nu aveau tablete sau internet sau curent electric.

„În această perioadă nu cred că e cazul să căutăm vinovați, ci soluții. Noi vorbim de o catastrofă, nu de niște detalii administrative. Vrem să prevenim o generație pierdută. Se caută soluții pentru fiecare caz în parte. Problema este imensă și conține mult mai multe probleme decât că într-o școală poate nu toți elevii au primit materialul pentru a participa online. Pe parcurs ele se rezolvă, îmi doresc la până la sfârșitul anului școlar să putem spune că am reușit să dotăm școlile”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a recunoscut că pandemia de coronavirus ne-a luat total pe nepregătite și că, în momentul inițial, rezervele statului erau zero.

„Guvernul lucrează la aceste chestiuni și în fiecare zi apare câte un progres. Pandemia ne-a luat total pe nepregătite. Țin să vă amintesc că atunci când a apărut la noi pandemia rezervele României au fost zero în acest domeniu. De atunci noi gestionăm pandemia în paralel gestionăm toate domeniile unde ar fi trebuit să existe o rezervă”, a mai spus Iohannis.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, despre elevii care nu au tablete: Noi vorbim de o catastrofă, nu de detalii administrative