Antena Meniu Search
x

Video Klaus Iohannis, vizită împreună cu ministrul francez al Apărării la baza Kogălniceanu. Autorităţile asigură că războiul nu va ajunge în România

Bazele militare NATO din România sunt inspectate de oficialii români şi europeni. Autorităţile dau asigurări că războiul nu va ajunge şi în ţara noastră. Preşedintele Klaus Iohannis şi ministrul Apărării din Franţa s-au întâlnit ieri cu militarii francezi ajunşi la baza Mihail Kogălniceanu, după izbucnirea războiului. Vizite la nivel înalt au fost şi în Republica Moldova. Preşedintele Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul de stat al SUA. 

de Redactia Observator

la 07.03.2022, 14:02

Vezi și

Klaus Iohannis, preşedintele României: Faptul că dumneavoastră sunteți aici le va da românilor și mai multă încredere că, indiferent de evoluțiile din perioada următoare, România beneficiază de garanții de securitate și de protecție ca niciodată în istoria sa.

Florence Parly, ministrul Apărării din Franţa: Acest angajament nu este unul agresiv, este unul defensiv. Vă asigurăm că Franţa va fi mereu alături de aliata sa, de prietena sa, de ţara dumneavoastră, de România, pentru a apăra împreună interesele şi valorile noastre.

În baza aeriană de la Mihai Kogălnicenau sunt 1.200 de soldaţi

Grupul de militari va rămâne aici cel puţin câteva săptămâni, însă asta s-ar putea schimba. 

Pe acelaşi subiect

Mark Bakker: E pentru prima dată când vin în România. Condiţiile sunt bune şi vom folosi timpul eficient pe care îl avem la dispoziţie aici. Împreună cu militarii americani vom face antrenamente în zona Babadag şi vom folosi inclusiv elicopterele Black Hawk. Suntem o unitate de luptă, deci vom face antrenamente de luptă. 

Adrien Chantrel: Vom fi aici pentru câteva săptămâni. În funcţie de situaţie, suntem pregătiţi să rămânem atât timp cât va fi necesar. 

Grupul de luptă operaţionalizat de NATO va fi condus de Franţa, la fel ca în Polonia şi în ţările Baltice. În baza aeriană de la Mihai Kogălnicenau sunt 1.200 de soldaţi din SUA, Germania, Belgia, Olanda, România, Franţa sau Italia şi se vor antrena împreună; vor sta pe termen nedeterminat, în funcţie de situaţia din Ucraina.  Alţi militari din Franţa şi din Belgia sunt aşteptaţi să ajungă în România zilele următoare. La baza Kogălniceanu a ajuns deja şi o aeronavă cu tehnică militară franceză. Iar România promite că va da mai mulţi bani pentru apărare.

Klaus Iohannis, preşedintele României: România își va consolida propria capacitate de apărare. Intenționăm să creștem cheltuielile militare de la 2% din PIB, cât sunt în prezent, la 2,5%.

Îngrijorare e şi în ţara vecină. Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, s-a întâlnit ieri cu secretarul de stat al SUA pentru a ajunge la un acord în privinţa ajutoarelor pentru refugiaţi şi cei care îi primesc. De la începutul războiului, aproape 250 de mii de ucraineni au trecut graniţa în Republica Moldova, iar refugiaţii care au rămas aici reprezintă deja 3 la sută din populaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Klaus Iohannis, vizită împreună cu ministrul francez al Apărării la baza Kogălniceanu. Autorităţile asigură că războiul nu va ajunge în România