Antena Meniu Search
x

La ce oră se închid magazinele de sâmbătă. Noi restricţii în valul 5 de Covid

Aproape 5 000 de noi cazuri de COVID au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Comitetul Național pentru Situații de urgență a decis noi restricții, pentru a limita valul 5 al pandemiei. CNSU a decis prelungirea stării de alertă în România de sâmbătă, 8 ianuarie 2022.

de Redactia Observator

la 05.01.2022, 14:09

La ce oră se închid magazinele de sâmbătă. Noi restricţii în valul 5 de Covid
La ce oră se închid magazinele de sâmbătă. Noi restricţii în valul 5 de Covid - Shutterstock

Comitetul Naţional pentru situaţii de Urgenţă a adoptat obligativitarea purtării măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2 în toate spaţiile publice închise şi deschise, înclusiv în aer liber. Măştile textile sunt interzise. CNSU a propus şi testarea săptămânală a tuturor angajaţilor din infrastructurile critice. Totodată, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus menținerea interzicerii activității în baruri, cluburi și discoteci iar activitatea în magazine se va desfășura în intervalul orar 5,00-22,00.

”42. Se propune ca operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, inclusiv în interiorul centrelor și parcurilor comerciale, să își organizeze şi să

desfășoare activitatea în intervalul orar 5,00-22,00. 43. Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 42, în intervalul orar 22,00-05,00 operatorii economici să poată activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu. 44. Se propune ca prin excepție de la prevederile pct. 42, în intervalul orar 22,00-05,00 unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și de mărfuri să își poată desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.” se arată în documentul adoptat de CNSU. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » La ce oră se închid magazinele de sâmbătă. Noi restricţii în valul 5 de Covid