Antena Meniu Search
x

Video "L-a desfigurat". Bătrân atacat de urs, în timp ce culegea nuci din grădina casei, în Horezu. Doi localnici l-au salvat în ultima clipă

Atac sângeros, ieri după-amiază, în localitatea Horezu! Un bărbat de 80 de ani a ajuns în stare critică la spital după ce a fost atacat de un urs, în timp ce se afla la cules de nuci. Bătrânul a încercat să se apere de colţii animalului cu un topor, însă acest lucru doar a amplificat furia sălbăticiunii. Octogenarul a fost salvat în ultima clipă de doi săteni care i-au auzit urletele disperate. 

de Redactia Observator

la 05.10.2023, 08:43

Vezi și

Ieri, în jurul prânzului, bărbatul de 80 de ani era în livada de nuci, din spatele casei. Din pădurea din apropiere a apărut ursul, care l-a atacat imediat. Deşi a încercat să se apere cu un topor, bătrânul nu a avut nicio şansă în faţa fiarei.

Primarul comunei: A fost atacat de un urs mare, peste 300 de kg, care i-a provocat mai multe leziuni. L-a desfigurat, da.

Doar o minune a făcut ca prin zonă să treacă doi săteni care i-au auzit ţipetele disperate de ajutor. Aceştia au reuşit să alunge animalul şi au alertat imediat autorităţile. 

IPJ Vâlcea: Până la sosirea forţelor de ordine animalul sălbatic intrase deja în pădure fapt pentru care jandarmii au continuat să patruleze în zonă folosind semnalele acustice şi luminoase. 

Bărbatul a fost transportat de urgenţă la Spitalul din Horezu, însă, din cauza stării grave a fost transferat ulterior cu un elicoper SMURD la un spital din Craiova. 

Medic UPU Craiova: Pacientul a fost adus cu stare generală extrem de gravă, cu un traumatism cranio-facial extrem de grav şi traumatism toracic.

Localnicii au fost avertizaţi de prezenţa ursului printr-un mesaj RoAlert. Animalul care dă târcoale de mai multe zile în zonă este acum căutat de autorităţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » "L-a desfigurat". Bătrân atacat de urs, în timp ce culegea nuci din grădina casei, în Horezu. Doi localnici l-au salvat în ultima clipă