Antena Meniu Search
x

A uimit o lume întreagă cu talentul ei. La numai opt ani, Inya ştie să cânte partituri ale celor mai cunoscuţi pianişti ai lumii

O fetiţă din Sibiu transmite emoţie ori de câte ori atinge clapele unui pian. La numai opt ani, Inya ştie să cânte partituri ale celor mai cunoscuţi pianişti ai lumii.

Vezi și

O fetiţă din Sibiu transmite emoţie ori de câte ori atinge clapele unui pian. La numai opt ani, Inya ştie să cânte partituri ale celor mai cunoscuţi pianişti ai lumii.

Talentul său a dus-o acum pe scena unuia dintre cele mai importante festivaluri de interpretare din Sibiu, acolo unde concurează alături de muzicieni din 28 de ţări de pe întreg mapamondul.

E cea mai mică dintre participanţi, dar prestaţia ei e cea a unui om mare. 

Din mâinile Inyei ies cele mai frumoase acorduri muzicale. Deşi are numai câţiva ani, pianul, partiturile şi claviatura fac deja parte din viaţa ei. A început cu chitara, dar, în final, s-a oprit la clape. 

Dintre toţi pianiştii celebri, are şi preferaţi. De fiecare dată când atinge clapele, Inya aduce bucurie pe chipul părinţilor ei. 

Şi pentru că talentul trebuie şlefuit, nu e zi în care mica pianistă să nu exerseze. 

Munca sa a adus-o acum pe scena unuia dintre cele mai importante festivaluri de interpretare pianistică din Sibiu. O competiţie grea chiar şi pentru pianiştii cu experienţă. 

Deşi e cea mai mică dintre participanţi, Inya s-a ridicat peste aşteptările publicului. 

Festivalul Carl Filtsch continuă şi zilele următoare cu audiţiile concurenţilor.

Duminica va avea loc Festivitatea de decernare a premiilor și concertul de gală al laureaților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » A uimit o lume întreagă cu talentul ei. La numai opt ani, Inya ştie să cânte partituri ale celor mai cunoscuţi pianişti ai lumii