Video La un pas de dezastru, după o joacă de copii. Micuţii au aprins chibrituri lângă un şopron plin cu lemne şi cereale, în Argeş
O joacă de copii putea să provoace un dezastru, într-o localitate din Argeş. Micuţii s-au jucat cu focul chiar în apropierea unui şopron în care erau depozitate lemne, cereale, dar şi materiale textile.
Copiii au aprins nişte chibrituri, iar încăperea a fost cuprinsă foc.
Dintr-o joacă se putea ajunge la o tragedie
Nu a durat mult, iar flăcările s-au extins. Până la sosirea echipajelor de salvare acoperişul clădiri a fost distrus. După mai bine de două ore pompierii au reuşit să stingă incendiul, care ameninţa să ajungă la locuinţă, cât şi în vecinătate.
Din fericire, nu au existat victime.
- Incendiu puternic într-un bloc de militari din Bucureşti. O persoană a murit carbonizată, alte trei au ajuns la...
- O mamă și copiii ei de 1, 5 și 9 ani, morți în casa cuprinsă de flăcări din UK. O mână criminală ar sta...
- Iad dezlănțuit într-un hotel din Coreea. Cinci oameni, arși în flăcările care au curpins clădirea. Alți doi...
Recomandările pompierilor
Jocul copiilor cu focul este o cauză specifică de incendiu, iar într-o clipă de neatenţie din partea părinţilor sau a bunicilor, aceștia pot provoca adevărate tragedii.
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, care se pot solda cu adevărate tragedii, pompierii militari argeșeni recomandă celor care îi au în grijă pe cei mici, însușirea regulilor și măsurilor de prevenire a incendiilor și respectarea strictă a acestora.
Astfel, pentru siguranța copilului dumneavoastră:
• înlăturați orice curiozitate în legătură cu focul, explicând cu răbdare copiilor pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viața lor și a celor din jur;
• păstrați chibriturile, brichetele și alte surse de foc în locuri în care nu au acces;
• nu le permiteţi accesul, nesupravegheați, în depozite de furaje, șuri, poduri, magazii, grajduri etc., cu mijloace care pot produce incendii;
• nu îi lăsaţi singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcțiune;
• odată cu creșterea, învăţaţi-i cum să utilizeze sursele de aprindere și să se comporte în situaţii de pericol.
Prin urmare, supravegheați în permanență copiii și interziceți jocul acestora cu mijloace care ar putea produce incendii (chibrituri, brichete, lumânări, etc.). De asemenea, nu lăsați la îndemâna copiilor mijloace care pot produce aprinderea.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰