Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Lecţie de viaţă! Care este secretul fericitei căsnicii de 72 de ani

În zilele noastre, căsniciile durează din ce în ce mai puţin! Motivele sunt multe, desigur. Nu este şi cazul unui cuplu britanic care s-a cunoscut în ziua declanşării celui de-al Doilea Război Mondial

de Redactia Observator

la 12.04.2014 , 16:32

Povestea de dragoste a lui Aquilla şi Catherine (95 de ani) începe în anul 1939, fix în ziua în care a început cel de-al Doilea Război Mondial. Bărbatul se afla la Spitalul St. John, unde instruia oamenii să salveze vieţi. Fostul electrician de meserie pregătea un grup de 12 bărbaţi în Dalton, unde viitoarea soţie lucra ca asistentă medicală, scriu cei de la Daily Mail.

Dragoste la prima vedere: "Era frumoasă atunci, este frumoasă şi acum!"

Când Aquilla a avut nevoie de ceai şi zahăr, i s-a spus să o caute pe Catherine, pentru că ea îl va ajuta. A fost, indubitabil, dragoste la prima vedere! O spune chiar el: "Da, a fost dragoste la prima vedere. Era frumoasă atunci, este frumoasă şi acum. Pur şi simplu ne iubim. Bineînţeles că am avut parte de urcuşuri şi coborâşurile nostre, la fel ca toată lumea. M-a mai întrebat cineva cum am reuşit să rămânem atât timp împreună şi să continuăm să ne iubim, povesteşte acesta.

Articolul continuă după reclamă

Certurile şi neînţelegerile au fost atât de puţine între cei doi, încât nici nu îşi mai aduc aminte de ele. "Am trăit în armonie, Catherine fiind o femeie înţelegătoare care iubeşte pe toată lumea, inclusiv pe cei care nu-i vor binele", explică admirativ bărbatul.

Secretul unei căsnicii atât de fericite: două cuvinte magice... sau nu!

Deşi nu aţi crede, secretul stă în doar două cuvinte! Şi nu, nu sunt "Te iubesc!", ci "Da, dragă!". Cel puţin aşa spune amuzat, Aquilla Brant, la cei 99 de ani ai săi.

Acum, aceştia împart o cameră într-un complex destinat seniorilor, în Skelmanthorpe, unde au parte de îngrijiri, atunci când este nevoie. El va împlini 100 de ani în decembrie, dar vârsta nu l-a împiedicat să fie raţional până acum.

Fosta asistentă medicală va împlini 96 de ani în luna mai, dar viaţa şi-a trăit-o de când se cu ceva special în inima: iubirea. "Nu trebuie să urăşti pe nimeni. Ar trebui să te rogi pentru duşmanii tăi, ai să vezi cum vor reacţiona când faci asta", spune soţia. „

Cei doi s-au căsătorit pe 8 aprilie 1942, la câteva zile după o mică lună de miere, petrecută în avans.  Cuplul are trei copii (Carl, Susan şi Hazel), doi nepoţi (John şi Amanda) şi patru strănepoţi (Tom, Sam, Alexandra şi William).

Foto: Captură Daily Mail

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Lecţie de viaţă! Care este secretul fericitei căsnicii de 72 de ani