Antena Meniu Search
x

Licitație pentru construirea unui centru al veteranilor de război. Video

Săptămâna trecută am difuzat un material emoţionant despre cei care au luptat şi au nevoie acum ca şi noi să luptăm pentru ei. Este vorba despre camarazii de război, care au nevoie de ajutorul nostru. Cu toţii putem contribui la construirea unui Centru de Recuperare şi Reabilitare dedicat veteranilor. Motivele pentru care este nevoie de aşa ceva sunt cunoscute. În străinătate există, de mult, multe asemenea centre. La noi, încă nu. Acum, ce avem de făcut: să ne înscriem în următoarele ore pe site-ul unei case de licitaţii. Licitaţie care începe mâine la ora 19. 

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 10.11.2020, 14:32

Vezi și
  • Licitația are loc miercuri, de la ora 19.00.
  • La licitația de anul trecut s-au strâns câteva zeci de mii de euro.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Proiectul este al Asociației Veteranilor și Veteranilor cu dizabilități. Ei au gândit lipsa unui astfel de centru, pentru că guvernele noastre nu s-au aliniat foarte bine în ceea ce privește militarii veterani de-a lungul anilor, de când noi am trimis mulți militari în teatrele de operații.

Membrii Asociației și-au încercat norocul pe cont propriu și mi-au cerut ajutorul în urmă cu vreo trei ani, motiv pentru care m-am implicat în acest proiect.

Marius Apostol și Adrian Udrea sunt inițiatorii acestui proiect și o parte foarte importantă din Asociația Militarilor Veterani din România.

Sonia Simionov, reporter Observator: Vreau să-mi spuneți voi doi, unul dintre voi doi, de ce este atât de important să construim acest Centru de Reabilitare și Recuperare pentru voi?

Marius Apostol: Este foarte important de a avea un centru de recuperare în România. De ce spun lucrul acesta? Pentru că, iată, au trecut 30 de ani de când Armata Română luptă în teatre de operații, iar noi, acasă, nu avem, la ora actuală, un centru de recuperare și refacere pentru veterani, dar nu numai pentru veterani ci pentru familiile acestora. Recuperarea se face mult mai ușor alături de familie. De aceea este nevoie, cât mai repede posibil, să facem acest centru de recuperare și să avem posibilitatea să ne recuperăm aici, acasă, în România. 

Andreea Țopan, prezentator Observator: Concret, cum putem noi să contribuim la acest proiect?

Marius Apostol: Așa cum spunea și Sonia, iată că am ajuns la a doua ediție a licitației pentru cei rămași. Este vorba despre o licitație care are loc mâine, 11 noiembrie, cu ocazia Zilei Veteranilor. Puteți intra pe Galeriile Artmark, unde puteți licita pentru obiectele oferite de jurnaliști, oameni politici, oameni de bine, oameni care au venit alături de noi, etc. Oameni care au venit pentru a sprijini Asociația Militarilor Veterani. 

Bogdan Alecsandru, prezentator Observator: Cam care sunt obiectele care urmează să fie licitate?

Adrian Udrea: Avem în jur de 33 de obiecte. Cele mai semnificative dintre ele ar fi un tablou de Ștefan Câlția, avem un cești regale, comandă specială pentru Casa Regală, avem o cască de pompier din 1890, avem foarte multe costume populare, o Biblie foarte, foarte veche și așa mai departe. Obiectele pot fi vizionate la sediul Artmark, dar și online.

Este un demers simbolic și trebuie să spunem asta. Nu ne așteptăm să câștigăm sau să dobândim milioane de euro mâine, la fel cum s-a întâmplat și anul trecut.

S-au strâns câteva zeci de mii de euro foarte bune. De banii aceia s-au pus termopane și alte lucruri esențiale în acel centru.

Trebuie să menționăm că acest centru este o nevoie și noi facem un gest simbolic pentru a atrage oameni care doresc să contribuie și să-i ajute pe acești oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Licitație pentru construirea unui centru al veteranilor de război. Video