Antena Meniu Search
x

Video Liderul clanului Duduianu, "săltat" de poliţişti: acuzaţii de furt de maşini şi şantaj. Elvis Pian susţine că face totul legal: "Asta facem de pe vremea lui Ceauşescu"

Clanul Duduienilor iese din nou la rampă. De data aceasta cu înşelăciuni şi şantaj. Doi dintre interlopi aranjau furturi de maşini, iar ca să le înapoieze proprietarilor cereau bani. Una dintre victime nu a fost de acord şi a anunţat poliţia.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 08.07.2021, 19:41

Vezi și

Abia se luminase de zi, când Nicolae Bratu, zis şi Elvis Pian, liderul clanului Duduianu după uciderea fratelui său, a fost tras pe dreapta pe Autostrada Soarelui. Poliţiştii l-au scos din maşină în cătuşe şi l-au dus direct la audieri. În paralel, mascaţii l-au săltat şi pe vărul lui, Amar, şi pe încă doi bărbaţi. Iar din locuinţele a cinci interlopi, oamenii legii au scos mii de euro, cuţite şi o armă neletală.

"Nu scăpăm de infractori, nu scăpăm de polițiști certați cu legea. Nu spun zilnic, dar săptămânal avem de-a face astfel de situaţii. Aproape în fiecare zi avem zeci de percheziții", a declarat Lucian Bode, ministrul de Interne.

Percheziţiile de azi de la clanul Duduianu sunt într-un dosar de furt calificat şi şantaj, care a fost deschis în urmă cu două luni. Atunci, maşina unui bucureştean a fost furată din parcare. Bărbatul s-a trezit apoi cu un telefon. "Binevoitori", interlocutorii i-au transmis că pentru o sumă de bani îşi poate recupera maşina. Victima n-a căzut în plasa infractorilor şi s-a dus direct la poliţie. Din operaţiunea bine pusă la punct au luat parte patru persoane, spune acum poliţia.

Cei patru bărbaţi au fost aduşi în această dimineaţă la sediul Serviciului Furturi Auto din Poliţia Capitalei pentru a fi audiaţi. Doi dintre ei sunt suspectaţi că ar fi comis furtul propriu-zis, iar cei doi fraţi din familia Duduianu că ar fi şantajat victima. După aproape opt ore de dat explicaţii în faţa anchetatorilor, toţi patru au fost reţinuţi. Culmea, în urmă cu un an, la moartea lui Emi Pian, într-un interviu în exclusivitate pentru Observator, Elvis susţinea că face bani din comerţul legal cu...maşini.

"Noi ne ocupăm cu maşini de ani de zile. toţi fraţii. Suntem cinci fraţi asta facem de pe vremea lui Ceauşescu. Părinţii mei şi bunicii meu au fost demolatori. De acolo avem noi bani, copiii lui Pian. Dacă aveam bani din alte parte eram închişi, eram arestaţi. Noi n-am făcut infracţiuni. Noi am făcut afaceri cu banii părinţilor. Cu maşini pe care le-am vândut şi le-am cumpărat cu adaos de 19 la sută, pe care nu l-am plătit că aduce toată lumea din Germania", a declarat Nicolae Bratu, zis Elvis Pian.

Duduienii fac legea în Sectorul 2  al Capitalei, în cartiere precum Fundeni şi Pantelimon. Numele clanului apare şi în dosarul de şantaj în care mai mulţi manelişti, printre care Florin Salam şi Nicolae Guţă, ar fi reclamat faptul că au fost constrânşi să le cânte gratis la petreceri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Liderul clanului Duduianu, "săltat" de poliţişti: acuzaţii de furt de maşini şi şantaj. Elvis Pian susţine că face totul legal: "Asta facem de pe vremea lui Ceauşescu"