LISTA manualelor auxiliare aprobate. ANUNŢUL făcut de Ministerul Educaţiei
Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Liviu Pop, a declarat, joi seară, că lista auxiliarelor aprobate de Ministerul Educaţiei pentru anul şcolar viitor va fi postată, vineri, pe site-ul instituţiei.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Liviu Pop, a declarat, joi seară, că lista auxiliarelor aprobate de Ministerul Educaţiei pentru anul şcolar viitor va fi postată, vineri, pe site-ul instituţiei.
"Toate problemele privind auxiliarele vor fi rezolvate odată cu elaborarea metodologiei privind auxiliarele. De asemenea, va apărea Legea manualelor şcolare în semestrul al doilea. Dar, până atunci, pregătim manualele de clasa a V-a, care sunt în întârziere. De asemenea, vom pune în dezbatere publică programele pentru clasele V-VIII", a explicat Pop.
Secretarul de stat a mai spus că sunt două tipuri de auxiliare, unele aprobate de Ministerul Educaţiei şi alte auxiliare curriculare aprobate de profesori.
"Pentru ca părinţii să vadă clar situaţia auxiliarelor, vineri vom pune pe site lista auxiliarelor care sunt aprobate de Ministerul Educaţiei. Ne-am întâlnit cu asociaţia părinţilor şi le-am promis că vom clarifica situaţia auxiliarelor. Primul pas va fi exact afişarea pe site a acestor auxiliare", a adăugat secretarul de stat Liviu Pop.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România, Iulian Cristache, a declarat, joi, la Europa FM, că dascălii sunt recompensaţi de edituri cu o cincime din valoarea manualelor auxiliare pe care le comandă, piaţa acestora ridicându-se la 80 de milioane de euro pe an.
"Sunt auxiliare diferite, preţurile diferă şi nu poţi să faci o situaţie centralizată, dar făcând un preţ mediu, s-a ajuns la... în jurul a 80 de milioane de euro pe an. (…) Comisionul este de 20 la sută în medie, pentru cadrul didactic. Adică, dacă un cadru didactic cumpără de 300 de lei, este comisionul aferent, pe care îl bagă în buzunar", a spus Iulian Cristache.
Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi din România a precizat, la Europa FM, că banii sunt primiţi cash de dascăli, ca un fel de discount din partea editurilor.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰