Antena Meniu Search
x

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Danemarca a rămas pe listă din cauza mutației COVID identificată la nurci

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a actualizat vineri lista statelor şi zonelor de risc epidemiologic pentru care se impune măsura carantinei la sosirea în România, în contextul pandemiei de COVID-19, eliminând din listă Franţa şi Bosnia Herţegovina şi incluzând Suedia.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 04.12.2020, 19:58

Vezi și
  • Danemarca a rămas pe listă din cauza detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

”Se aprobă lista ţărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinării asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexă”, se arată în decizia de vineri a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, scrie News.ro.

Pe listă se află Muntenegru, Polinezia Franceză, Andorra, Luxemburg, Austria, San Marino, Elveţia, Georgia, Liechtenstein, Slovenia, Cehia, Polonia, Croaţia, Italia, Portugalia, Armenia, Lituania, Iordania, Macedonia de Nord, Ungaria, Bulgaria, Serbia, Statele Unite ale Americii, Bosnia - Herţgovina, Danemarca, aflată în listă ca urmare a detecţiei circulaţiei în populaţia umană a unor variante de virus Sars Cov 2 provenite de la fermele de nurci.

Italia a înregistrat joi cel mai mare număr de decese asociate Covid-19 de la începutul pandemiei

Autorităţile italiene au anunţat joi cel mai mare număr de decese asociate Covid-19 înregistrat în 24 de ore de la începutul pandemiei.

Cu 993 de decese înregistrate joi, bilanţul a depăşit 58.000.

Pentru ultimele 24 de ore au fost anunţate şi 23.255 de contaminări, faţă de 20.709, înregistrate miercuri. În total, în peninsulă au fost înregistrate peste 1,66 de milioane de cazuri, transmite News.ro.

Curba infecţiilor a părut că se diminuează în ultima săptămână, în timp ce numărul internărilor, inclusiv a celor la terapie intensivă, a scăzut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Danemarca a rămas pe listă din cauza mutației COVID identificată la nurci