Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Locuitorii unui nou cartier din Cluj stau cu groază în propriile case. Pământul "se rupe" după ce a început construcţia unui bloc

Dealurile Clujului, împânzite de cartiere rezidenţiale ridicate în ultimii ani, o iau la vale unul după altul. Locuitorii unui nou cartier stau acum cu emoţii, după ce terenul a început să se surpe odată cu începerea construcţiei unui bloc. Fisurile au ajuns până în curţile lor, iar drumul de acces a fost închis. Este al doilea caz în numai o lună când terenul o ia la vale în Cluj.

de Alex Prunean

la 30.05.2024 , 08:19

Fisurile se pot vedea atât în asfalt, cât şi în pavajul din curţile de pe strada Nicolae Moldoveanu. Oamenii spun că pământul se rupe după ce un dezvoltator a început construcţia unui bloc în partea de jos a străzii.

Pentru că în cursul nopţii au apărut noi fisuri în asfalt, s-a luat decizia ca întreaga stradă să fie închisă. La ambele capete au fost puse garduri care să interzică accesul şi pe termen nelimitat se poate circula doar pietonal. 

O comisie de la mai multe instituţii a fost la faţa locului, iar specialştii urmează să facă studii, pentru a vedea ce s-ar putea întampla în continuare. "Cât şi măsurile care se vor lua în continuare, fie de către municipalitate pe cheltuiala contructorului, fie de către constructor pentru remedierea situaţiei", spune Irina Munteanu, prefectul judeţului Cluj.

Vezi și

Pentru că se anunţă căteva zile cu ploi, muncitorii firmei care lucrează la blocul nou au încercat să izoleze crăpăturile din asfalt, astfel încât să nu pătrunda apa. Reprezentantul constructorului mai spune că proiectul a fost respectat întocmai, iar daunele vor fi suportate de el.

Pe acelaşi subiect

Strada Nicolae Moldoveanu din Cluj, închisă

Locuitorii mai vechi spun că terenurile pe care se construieşte erau destinate până acum agriculturii, şi nu pot susţine blocuri. "Tot dealul ăsta e în stare de alunecare. Ăsta a fost teren agricol, aici au fost culturi de porumb serios şi pe vremea lui Ceauşescu şi după Revoluţie".

Incidentul vine la doar o lună de când o altă stradă din Cluj a luat-o la vale, iar o porţiune din şosea s-a prăbuşit. Problema încă nu a fost rezolvată, astfel că oamenii ocolesc în continuare prin pădure pentru a ajunge acasă.

În campania "Coşmar residence", Observator a prezentat şi cazul a doua familii de tineri care şi-au cumpărat cu peste o sute de mii de euro case într-o zonă rezidenţială a Clujului, dar au fost nevoiţi să se mute în chirii, după ce dealul a luat-o la vale. 

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Evenimente » Locuitorii unui nou cartier din Cluj stau cu groază în propriile case. Pământul "se rupe" după ce a început construcţia unui bloc