Antena Meniu Search
x

Misiune contracronometru în subteran. O armată de oameni lucrează la linia de metrou din nordul Capitalei

Imagini nemaivăzute în România au fost surprinse de reporterii Observator în subteran, la metrou! O armată de oameni lucrează umăr la umăr pentru a moderniza linia din nordul Capitalei.

Vezi și

Imagini nemaivăzute în România au fost surprinse de reporterii Observator în subteran, la metrou! O armată de oameni lucrează umăr la umăr pentru a moderniza linia din nordul Capitalei. Este o misiune contracronometru, pentru că totul trebuie să fie gata în acest weekend.

Nimeni nu stă în tunelul de la capătul staţiei Pipera. Într-un sincron perfect, aproape 100 de muncitori măsoară, deşurubează, ridică şi cară bucăţile de metal grele de câteva tone. 

Nu este timp de ezitări şi nici de odihnă.

Aparatul înlocuit cântăreşte 30 de tone şi este fabricat la Buzău. Piesa a fost transportată pe bucăţi şi asamblată în subteran. 

Pentru ca disconfortul calatorilor sa fie minim, sute de muncitori lucreaza non-stop aici in subteran pentru ca aceasta lucrare sa fie gata pana luni dimineata. 

Practic, muncitorii au misiunea să înlocuiască macazurile folosite la capătul magistralei, în staţia Pipera. Una dintre cele mai aglomerate din Bucureşti, pentru că este folosită de sutele de mii de angajaţi ai corporaţiilor din nordul capitalei. 

Petre Dorin, şef lucrare: "Am ales aceasta perioada pentru a nu perturba traficul de calatori in perioadele de varf, respectiv 15 septembrie cand incep scolile."

Totuşi, haos s-a creat la metrou, încă de ieri dimineaţă, când zeci de mii de pasageri s-au înghesuit pe peroane. Trei persoane chiar au avut nevoie de intervenţia medicilor.  

Astăzi şi mâine, calatorii care vor sa ajunga cu metroul în Pipera trebuie sa coboare la Aviatorilor şi sa astepte alte trenuri, care vor sosi la intervale de 16 minute. Luni dimineaţa, circulaţia pe magistrala 2 va reveni la normal, spun reprezentanţii companiei de transport. 

Aparatul înlocuit cântăreşte 30 de tone şi este fabricat la Buzău. Piesa a fost transportată pe bucăţi şi asamblată în subteran. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Misiune contracronometru în subteran. O armată de oameni lucrează la linia de metrou din nordul Capitalei