Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban, rezultat negativ la testul pentru coronavirus

Ludovic Orban a fost testat în cursul zilei pentru noul coronavirus iar rezultatul este negativ. Din motive de precauție, premierul rămâne în izolare până joi, 8 octombrie, când va efectua un nou test pentru Covid-19.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.10.2020, 16:48

Ludovic Orban, rezultat negativ pentru coronavirus
Ludovic Orban, rezultat negativ pentru coronavirus - Hepta
  • Ludovic Orban și-a anulat întreg programul și a solicitat să fie testat pentru coronavirus, după ce a participat la o emisiune TV alături de o persoană depistată ulterior cu Covid.
  • Din motive de precauție, premierul va mai rămâne în izolare până joi, 8 octombrie.

”Rezultatul testului pentru noul coronavirus (COVID-19) în cazul prim-ministrului Ludovic Orban este negativ. Menționăm faptul că testul a fost realizat la cerere, preventiv, premierul nefiind încadrat într-o definiție de caz întrucât nu este considerat contact direct al unei persoane diagnosticate pozitiv”, se arată într-o informare a Biroului de presă al Guvernului.

Ludovic Orban va mai rămâne în carantină până joi, când va face un nou test.

”Din motive de precauție, Ludovic Orban va rămâne în carantină până joi, 8 octombrie a.c., de unde își va exercita atribuțiile funcției de prim-ministru și își va desfășura activitatea fără interacțiune fizică cu alte persoane”, se mai arată în informarea Guvernului.

În cursul zilei de joi premierul va efectua un nou test, la distanță de 10 zile de la prezența în platoul TV în care s-a aflat o persoană care, în cursul zilei de duminică, a fost confirmată pozitiv la testul pentru noul coronavirus.

Ludovic Orban a cerut să fie testat pentru COVID-19

Ludovic Orban a solicitat în această dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus, însă a luat această decizie după ce a participat la o emisiune lângă o persoană depistată ulterior cu Covid-19.

Premierul a participat marți la emisiunea respectivă, în condițiile în care persoana depistată cu noul coronavirus a început să acuze simptome începând cu ziua de vineri.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban, rezultat negativ la testul pentru coronavirus