Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban anunţă 'decapitarea' tuturor șefilor puși politic în Poliție

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat în plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestire că Poliția şi Jandarmeria trebuie să fie depolitizate.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 04.11.2019, 15:30

Ludovic Orban, în Parlamentul României
Ludovic Orban a anunţat decapitarea tuturor șefilor puși politic în Poliție și Jandarmerie - Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat în plenul reunit al Parlamentului pentru votul de învestire că Poliția şi Jandarmeria trebuie să fie depolitizate.

"Trebuie să readucem Jandarmeria și Poliția în situația de slujitor al cetățeanului. Trebuie să terminăm cu utilizarea politică, pentru a-i apăra pe potentații zilei.

Este imperios necesar și vă cer sprijinul să abrogăm recursul compensator. De asemenea, serviciul de probațiune trebuie dezvoltat.

Trebuie refăcută capacitatea Poliției de a-și exercita misiunea. Toate posturile de conducere din Poliție trebuie să fie ocupate prin concurs, trebuie terminat cu numirile din pix prin care partidele numesc oameni care să le facă diverse servicii.

Trebuie schimbate mentalitatea, atitudinea pe care o au în realizarea misiunilor și asigurarea celor necesare pentru realizarea sarcinilor de serviciu. Trebuie să schimbăm mentalitatea în Poliție și Jandarmerie",  a declarat Ludovic Orban în Parlament.

La trei săptămâni fără o zi de la momentul desemnării sale ca premier de către preşedintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban, ajunge în sfârşit în plenul reunit pentru votul de învestitură

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban anunţă 'decapitarea' tuturor șefilor puși politic în Poliție