Antena Meniu Search
x

Ludovic Orban: România trece la stare de alertă maximă (Video)

Ludovic Orban a anunțat, în această dimineață, că România trece de la starea de alertă la starea de alertă maximă.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 18.05.2020, 09:26

Ludovic Orban: România trece la stare de alertă maximă - captura video Facebook
  • Premierul a anunțat că Executivul a adoptat HG privind starea de alertă în România
  • Orban: "Legea ne ofera pârghiile pentru a stabili toate reuglile"

Premierul a spus că Executivul a adoptat Hotărârea de Guvern privind Starea de Alertă, punctând că de acum se trece de la "stare de alertă la stare de alertă maximă".

"Pentru ca lucrurile să fie clare, să nu avem foarte  multe polemici, decizia de a institui starea de alertă prin HG, e decizia pe care am adoptat-o.

Am avut și o întâlnire a CNSSU ca fundament pentu hotărârea de Guvern

Trececem de la starea de alertă la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile și intrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor și a regulilor. În această după-amiază am convocat toate instituțiile statului pentru a pune la punct un plan amănunțit de asigurare a respectării măsurilor în starea de alertă​", a anunțat premierul Ludovic Orban, în debutul ședinței de Guvern.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Toate ministerele trebuie să fie mobilizate la maxim!

”În următoarea perioadă, toate ministerele, toate autoritățile care se află în subordinea sau coordonarea ministerelor trebuie să fie mobilizate la maxim! Ministerul de Interne, prin Poliție, Jandarmerie, Poliția de Frontieră și toate structurile, inclusiv prin Poliția Locală, va trebui să se implice cu toate forțele pentru a asigura respectarea regulilor.

Majoritatea zdrobitoare a cetățenilor, 98 la sută, sunt oameni cu respect față de lege, oameni care respectă regulile și a căror responsabilitate a contribuit la ținerea sub control a epidemiei”, a declarat premierul.

”Să spunem încă o dată lucrurilor pe nume: cu cât controlăm mai bine răspândirea virusului, cu cât limităm efectele epidemiei mai mult, cu atât șansa de a reveni la normalitate este mai mare”, a mai spus Ludovic Orban.

Hotărârea de Guvern, conform legii, este actul normativ prin care guvernul decide să instituie starea de alertă, odată cu intrarea în vigoare a legii. După Hotărârea Guvernului, potrivit noii legislaţii, Parlamentul trebuie să încuviinţeze starea de alertă, în cinci zile.

Legea impune obligativitatea purtării măştii de protecţie, iar autorităţile pot impune carantina şi izolarea, pot restrânge sau interzice circulaţia persoanelor şi a vehiculelor şi pot interzice organizarea de concerte, mitinguri sau procesiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ludovic Orban: România trece la stare de alertă maximă (Video)