Antena Meniu Search
x

Video Filmul exploziei rulotei din Maramureş. Mărturia femeii care a asistat de la câţiva metri cum fiul şi nepoata sunt răniţi de flăcări

Imagini cutremurătoare de la explozia care a rănit grav o fetiţă de trei ani şi patru adulţi au fost surprinse de camerele de supraveghere din zonă. Tatăl copilei, jandarm aflat în timpul liber, a fost luat în plin de deflagraţia puternică pornită de la butelia instalată în rulota pentru mâncare. În explozie, copila a fost aruncată la pământ. Cazul este acum anchetat de poliţişti şi de inspectorii în protecţia muncii. Imagini care vă pot afecta emoţional! 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 24.01.2023, 19:21

Vezi și

Imaginile de pe camerele de supraveghere au surprins nenorocirea. Focul izbucneşte din lateralul rulotei şi inundă strada. Mai mulţi oameni o iau la fugă. "Foarte, foarte puternică! S-a auzit peste sat!", povesteşte o localnică. Oamenii din faţa rulotei nu apucă să reacţioneze. Primul lovit este un client care aştepta comanda. Al doilea e jandarmul cu fetiţa în braţe. Disperat, cu hainele în flăcări, bărbatul o ia la goană. Se întoarce rapid ca să-şi salveze copilul de 3 ani, aruncat la pământ de suflul exploziei.

Filmul exploziei rulotei din Maramureş

Bunica fetiţei era la câţiva metri distanţă, privind neputincioasă scena incredibilă. "Mi-am văzut băiatul alergând cu fetiţa peste podul celălalt. Şi a ajuns până la maşina asta", spune Maria, mama jandarmului rănit.

Fiecare minut a fost vital. Un vecin i-a dus pe cei doi spre cel mai apropiat spital. Pe drum, jandarmul a sunat la 112. O ambulanţă le-a ieşit în întâmpinare. După investigaţii, un elicopter SMURD a transportat copilul la Sibiu de unde a fost preluat de o Salvare. Azi-noapte, mica pacientă a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. 

Pe acelaşi subiect

Starea fetiţei de 3 ani, rănită de flăcări

Medicii o ţin în continuare intubată. Copilul are arsuri de gradul doi pe aproximativ 15% din faţă, mâini şi gâmbe. În funcţie de evoluţie, în zilele următoare, se va decide dacă va fi nevoie de o intervenţie chirugicală de grefare. 

Jandarmul venise ieri la rulota tinerilor ca să-şi salute finii. Bărbatul este naş de cununie al celor doi proprietari care îşi deschiseseră de curând afacerea din bani europeni. Cei trei sunt încă în spital la Baia Mare, în stare stabilă.

"S-au auzit două bubuituri. Focul s-a extins rapid. Cam în 10 minute, rulota s-a aprins ca o torţă. Am luat apă din râu cu găleţile, rapid", povesteşte Ioan Pop, preotul din comună. "Am cerut să fie expertizată pentru a afla motivul pentru care acea butelie a explodat", a declarat Traian Rad, director adjunct ITM Maramureș. "Nu ne putem da seama din ce cauză a explodat butelia", susţine Viorel Pașca, viceprimar Botiza. 

Autorizaţii necesare pentru rulotele fast-food

Autorităţile vor verifica şi dacă fast-food-ul avea toate avizele de funcţionare. Un astfel de food-truck are nevoie de autorizații de la mai multe instituţii: DSV, DSP, Primărie, dar şi de la ISU. La nivel naţional, în ultimii şapte ani, numărul rulotelor de tip fast-food, autorizate de ISU, a crescut de şase ori. Iar cifra de afaceri în domeniu a ajuns, anul trecut, la 15 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Filmul exploziei rulotei din Maramureş. Mărturia femeii care a asistat de la câţiva metri cum fiul şi nepoata sunt răniţi de flăcări