Antena Meniu Search
x

Video "Mă simt bine şi aproape de Dumnezeu". Aproape 2 milioane de români şi-au serbat onomastica de Florii

Zi mare pentru creştini, care astăzi sărbătoresc Floriile sau Intrarea Domnului în Ierusalim. Dimineaţă, oamenii au mers la slujbe şi au adus în casele lor ramuri de salcie sfinţită. Apoi s-au aşezat la mese şi i-au sărbătorit pe cei care poartă nume de flori. Cei care ţin post s-au bucurat de ultima dezlegare la peşte. Peste un 1.800.000 de români îşi serbează onomastica.

de Redactia Observator

la 28.04.2024, 19:43

Vezi și

În Capitală, mii de credincioşi au participat la slujba de Florii la Mănăstirea Radu Vodă din Capitală, unde au ascultat Sfânta Liturghie, s-au rugat şi au adus ramuri de finic şi salcie pentru a fi sfinţite. "Sunt incarcata de energie de aici din curtea manastarii de unde ascultam slujba sarbatorii de Florii si suntem linistiti sufleteste si impacati ca nimic nu este fara Dumnezeu", spune o femeie. "Mă simt bine şi aproape de Dumnezeu. Vin in fiecare duminica", spune o fetiţă.

2 milioane de femei şi 600.000 bărbaţi îşi sărbătoresc în această zi onomastica

Credincioşii se pregătesc pentru Săptămâna Patimilor. "Saptamana care urmeaza e una foarte grea, pe care trebuie sa o trecem fiecare dintre noi cu intoarcere catre Dumnezeu si sigur ne va fi mult mai bine", spue o femeie. Şi în ţară bisericile au fost pline. "La fel cum acum aproape 2 milenii, locuitorii cetăţii îl primim pe Hristos în cetatea sfântă ca pe un rege, purtând aceste ramuri de finic, în semn al primirii regilor de atunci, şi noi îl primim în fiecare duminică de Florii la fel, în inimile noastre, memorând acest gest simbolic a ţinerii ramurilor de finic în mână", a declarat Adrian Duţuc, preot biserica "Sfântul Dumitru" din Suceava.

După slujbă oamenii s-au aşezat cu pritenii şi rudele la masă. 1,2 milioane de femei şi 600.000 bărbaţi îşi sărbătoresc în această zi onomastica. Cei care ţin post au dezlegare la peşte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Evenimente » "Mă simt bine şi aproape de Dumnezeu". Aproape 2 milioane de români şi-au serbat onomastica de Florii