Antena Meniu Search
x

Mai e puţin! Tu ştiai cum se OFERĂ şi cum se PRIMEŞTE MĂRŢIŞORUL?

Mărțișorul se oferă doamnelor și domnișoarelor, nu bărbaților, exceptând zona Bucovinei. Femeile pot oferi un mărțișor mamelor, fetițelor sau altor doamne pe care le respectă

Mărțișorul se oferă doamnelor și domnișoarelor, nu bărbaților, exceptând zona Bucovinei. Femeile pot oferi un mărțișor mamelor, fetițelor sau altor doamne pe care le respectă

Este de bun gust să dăruiți mici amulete, obiecte făcute de dumneavoastră sau cumpărate, însoțite de șnurul tradițional alb și roșu. E de preferat să evitați mărțișoarele cu pene, sclipici, blănițe care denotă prost gust. De asemenea, nu înlocuiți mărțișorul cu alte cadouri costisitoare. Pentru astfel de cadouri există ziua de 8 martie.

Domnii trebuie să ofere un mărțișor ales de ei înșiși, în niciun caz nu vor lua de acasă mărțișoarele primite cu un an în urmă de soție pentru a le oferi anul acesta altor doamne. La fel de nepoliticos e să rugați soția/prietena să aleagă în locul dumneavoastră mărțișoare pentru colege. Fac excepție băieții de vârstă mică — preșcolară sau școlară — care pot apela la ajutorul tatălui pentru a-i alege un mărțișor mamei, învățătoarei, colegei de bancă.

Bărbații nu vor merge niciodată la doamne cu pungă plină de mărțișoare din care să își aleagă acestea un mărțișor, este o impolitețe. Un domn care se respectă oferă mărțișorul însoțit de flori de primăvară.

Doamnele și domnișoarele vor mulțumi pentru fiecare mărțișor primit și nu-l vor arunca pe birou sau în poșetă, ci îl vor desface și îl vor prinde la reverul hainei, sau pe bluză/rochie. Cu riscul de a părea că aveți o bluză prea încărcată de mărțișoare, nu veți lăsa niciun mărțișor în punga/plicul în care l-ați primit. O zi pe an puteți purta și 10 mărțișoare, e semn că oamenii s-au gândit să vă facă o bucurie. Dacă ați primit flori, aveți grijă să le desfaceți din ambalaj, să le puneți în apă pentru a nu se ofili, scrie AGERPRES.RO.

După 1 martie, puteți alege să purtați un singur mărțișor, până în 9 martie, când, conform tradiției, veți prinde șnurul bicolor de ramurile unui pom fructifer. Se crede că dacă o persoană își pune o dorință în timp ce prinde șnurul de pom, aceasta se va împlini numaidecât.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Mai e puţin! Tu ştiai cum se OFERĂ şi cum se PRIMEŞTE MĂRŢIŞORUL?