Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În județul Marmureș se interzice circulația persoanelor în afara locuinței, cu mici excepții

Pe teritoriul județului Maramureș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, cu mici excepții, se arată în ordinul prefectului emis luni seară.

de Cristian Ionescu

la 23.03.2020 , 21:08

- Observator.tv

Pe teritoriul județului Maramureș este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței sau gospodăriei, cu mici excepții, se arată în ordinul prefectului emis luni seară.

Excepțiile pentru care locuitorii din județul Maramureș pot ieși din casă sunt deplasarea în interes personal, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale, sau deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță. În orice alt caz, circulația persoanelor este interzisă.

De asemenea, tot în ordinul prefectului se arată că toate persoanele domiciliate în județul Maramureș sunt obligate să aibă asupra lor legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere completată în prealabil.

Articolul continuă după reclamă

Tot de marți va fi instituit și un program orar, pentru locuitorii care vor să iasă din casă.

"Persoanele cu vârsta de peste 60 de ani vor efectua cumpărăturile necesare dimineața, în intervalul orar 7.00-11.00, urmând ca de la ora 11.00 și până la închiderea magazinelor, cumpărăturile să fie realizate de persoane sub 60 de ani", se arată în ordinul prefectului.

Se va transmite o adresă la Ministerul Afacerilor Interne, pentru implementarea imediată a verificării accesului vehiculelor și persoanelor care intră în Maramureș, la toate punctele de intrare în județ, prin constituirea de filtre operaționalizate de către Inspectoratul de Poliție al Județului Muaramureș. Organele abilitate vor stabili de unde vin aceste persoane sau unde se deplasează, dar și care este istoricul de călătorie în ultima perioadă.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Evenimente » În județul Marmureș se interzice circulația persoanelor în afara locuinței, cu mici excepții