Antena Meniu Search
x

Marcel Ciolacu: ''Ivan Patzaichin a fost un adevărat patriot, cu o inimă mare cât România! A fost un model pentru noi toți''

Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat, a ţinut să transmită un mesaj după moartea canotorului Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial şi european.

De Redactia Observator la 05.09.2021, 11:36
Ivan Patzaichin
Ivan Patzaichin - Hepta

Lumea sportului românesc este în doliu după ce a murit Ivan Patzaichin. Marcel Ciolacu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj de condoleanţe: 

''Astăzi, s-a stins unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut țara noastră!

Ivan Patzaichin a fost un adevărat patriot, cu o inimă mare cât România!

Ivan Patzaichin a fost un model pentru noi toți și va rămâne un model pentru generațiile viitoare!

Pe acelaşi subiect

Drum lin, Ivan Patzaichin!''

Sportivul avea 71 de ani şi era internat de trei luni în spital

Ivan Patzaichin a câştigat 7 medalii, la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat, şi nici măcar pagaia ruptă nu a putut să îl oprească din drumul spre aurul olimpic.  Sportivul era internat de 3 luni la Spitalul „Elias”, după ce a fost diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima lună. "Ivan a plecat şi nu se mai întoarce", a scris şi familia sportivului.

Patzaichin s-a născut în satul Mila 23, comuna Crișan, România, ca fiu al lui Vicol și Alexandra. S-a născut în ziua în care în satul său se sărbătorea Hramul Bisericii din Mila 23, iar părinții săi au decis să-i dea numele de Ivan, sfântul zilei respective. Până la plecarea sa la București, viața lui s-a petrecut între Mila 23 și Sulina (unde își petrecea vacanțele la bunici) și, uneori, Tulcea. Începând de la vârsta de 16 ani a fost încadrat ca ajutor de pescar, ajutându-l pe tatăl său.

Ivan și-a început cariera la Clubul Sportiv Dinamo București în luna martie 1967, unde a fost recomandat de niște consăteni ai săi. Aceștia practicau kaiac-canoe și ieșiseră campioni mondiali în urmă cu un an. Acest fapt l-a ambiționat pe Ivan să încerce și el să practice acest sport. A făcut parte din Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti timp de 43 de ani, 18 ani în calitate de sportiv și 25 ani ca antrenor. În 1983 a terminat Institutul de Educație Fizică și Sport, iar în anul 2008 a susținut lucrarea de dizertație la masterul Educație fizică și managementul structurilor și activităților sportive.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Marcel Ciolacu: ''Ivan Patzaichin a fost un adevărat patriot, cu o inimă mare cât România! A fost un model pentru noi toți''