Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Mărturia tatălui erou din Galaţi, care şi-a salvat bebeluşul în ultima clipă din faţa maşinii

Imagini dramatice pe un bulevard din Galaţi. Instinctul protector al unui tată a salvat viaţa unui bebeluş de 8 luni. Bărbatul îşi plimba copilul în cărucior pe trotuari, când o maşină implicată într-un accident a venit rostogolindu-se spre ei. Cu un reflex incredibil, tatăl-erou a reuşit să-şi ferească în ulima secundă copilul din calea primejdiei. Imaginile au fost surprinse de camere şi au devenit virale. 

de Adrian Obreja

la 30.08.2024 , 19:18

Bărbatul a avut o fracţiune de secundă să reacţioneze. Maşina lovită de un şofer care nu s-a asigurat la schimbarea benzii s-a dat peste cap şi s-a rostogolit haotic pe trotuar. Impactul cu un stâlp a trimis-o direct spre familia care ieşise la plimbare cu bebeluşul de opt luni.

Mărturia tatălui-erou din Galaţi

Deşi tatăl copilului vorbea la telefon în momentul accidentului, a avut un reflex incredibil. Mai întâi a tras căruciorul cu o mână, după care l-a ridicat pur şi simplu în aer şi astfel nu a fost lovit de maşină.

Vezi și

"Am tras căruţul... ca orice părinte. Asta făcea orice părinte în momentul acela. Venea spre noi o grămadă de fier necontrolat. Am aşteptat o secundă să văd unde se duce. Şi da, chiar venea spre noi", a spus Florin Dorojan, tatăl copilului.

Pe acelaşi subiect

Accidentul a avut loc miercuri seara, pe o arteră intens circulată din Galaţi. Era ora la care familia Dorojan iese de obicei la plimbare cu Vlăduţ, mezinul cuplului. 

"Am făcut atac de panică imediat după. Pentru că m-am speriat foarte tare. M-am speriat foarte mult pentru copil, pentru că aveam impresia că vine peste el. El s-a speriat un pic atunci, a plâns, dar şi-a revenit imediat. S-a speriat, cred, de bubuitură...", spune Mirela Dorojan, mama copilului.

Cine era la volanul maşinii ajunse pe trotuar

Pentru Vlăduţ, tatăl va fi mereu eroul lui, la propriu. Familia a avut şi noroc. O masă amplasată în faţa unei covrigării a acţionat ca scut în faţa fragmentelor care s-au desprins din maşină. Angajatele dinăuntru au ieşit imediat să vadă dacă trecătorii sunt teferi.

"Cred că instinctul. Şi-a luat căruciorul în braţe şi l-a băgat exact în colţul nostru, al magazinului", a mărturisit administratoră covrigăriei.

La volanul maşinii ajunse pe trotuar era un şofer de 18 ani. Tânărul a scăpat doar cu sperietura. 

Şoferul care a fost la un pas să provoace o tragedie este un bărbat de 24 de ani. A scăpat doar cu o amendă de 650 de lei pentru neasigurare la schimbarea direcţiei de deplasare.

Adrian Obreja Like
Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Mărturia tatălui erou din Galaţi, care şi-a salvat bebeluşul în ultima clipă din faţa maşinii