Antena Meniu Search
x

Mărturisiri cutremurătoare în cazul fetiţei cu dizabilităţi, bătută de îngrijitoare: 'Urlă ore întregi'

O înregistrare şocantă a declanşat ancheta la Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt. Două îngrijitoare au fost filmate în timp ce lovesc o fetiţă de doar nouă ani, cu dizabilităţi.

Vezi și

O înregistrare şocantă a declanşat ancheta la Direcţia pentru Protecţia Copilului Olt. Două îngrijitoare au fost filmate în timp ce lovesc o fetiţă de doar nouă ani, cu dizabilităţi. Mărturiile vecinilor sunt îngrijorătoare. Copila este ţinută închisă cu orele într-o cameră şi agresată de angajate.

 Într-un apartament de tip familial, o fetiţă de nouă ani, cu nevoi speciale, este lovită în repetate rânduri cu palmele de o îngrijitoare. Împreună cu o altă angajată, femeia o târăşte pe copilă într-o altă cameră. Bătaia continuă.

Florentina, vecina: Urlă ore întregi fetiţa aia. Ore întregi! O bagă pe dormitoarele din spate din cauză că în spate sunt grădinile şi nu aude nimeni urlând.

Ele stau la televizor aici şi pe fetele ăstea care sunt cu probleme, le închid în camerele ălea, pe dormitoare. Zbiară, plâng, mai vin şi le şi bat, povesteşte un al martor al clipelor de groază.

Vecinii ştiu ce se întâmplă în spatele uşilor şi spun că au trimis mai multe sesizări la Direcţia pentru Protecţia Copilului, dar nimeni nu a luat măsuri.

Doru Mara - reprezentant DGASPC Olt: Am trimis şeful de centru să discute cu copiii, să vadă care este exact situaţia, însă în momentul în care venea la locaţie, totul era în regulă.

Şase copii locuiesc sub acelaşi acoperiş cu îngrijitoarele agresive. După apariţia imaginilor, angajatele au fost suspendate din funcţie. Se poate ajunge până la desfacerea contractului de muncă, după finalizarea anchetei disciplinare.

Radița Piroșca, director Protectia Copilului Olt: Nu scuză sub nicio formă un astfel de comportament din partea personalului.

Sesizări au fost depuse şi la Poliţie şi la Parchetul din Balş. Fetiţa lovită a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Mărturisiri cutremurătoare în cazul fetiţei cu dizabilităţi, bătută de îngrijitoare: 'Urlă ore întregi'