Antena Meniu Search
x

Maşină de 27.000 euro căutată de autoritățile din Marea Britanie, găsită în România cu ajutorul aplicaţiei eDAC

Un autoturism în valoare de 27.000 de euro căutat pentru confiscare de autorităţile din Marea Britanie a fost descoperit de poliţişti în România, în urma unui control în trafic cu ajutorul aplicaţiei eDAC, transmite Agerpres

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 11:10

Maşină de 27.000 euro căutată de autoritățile din Marea Britanie, găsită în România cu ajutorul aplicaţiei eDAC
Maşină de 27.000 euro căutată de autoritățile din Marea Britanie, găsită în România cu ajutorul aplicaţiei eDAC - Shutterstock

Potrivit unui comunicat al IGPF, de la integrarea în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene şi maritime, poliţiştii de frontieră au efectuat 53.624 de verificări în aplicaţia eDAC, peste 33.000 doar în ultima săptămână. 

"Una dintre cele mai recente constatări a fost înregistrată vineri, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac împreună cu poliţişti din cadrul Biroului Poliţie Autostrăzi au desfăşurat acţiuni în sistem integrat pe autostrada A1. În urma acţiunilor, a fost oprit şi identificat un bărbat, cetăţean bulgar, aflat la volanul unui autoturism înmatriculat în Marea Britanie. În urma verificărilor specifice şi utilizând aplicaţia eDAC, autorităţile de control au constatat faptul că autoturismul figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie. Autovehiculul, în valoare estimată de aproximativ 27.000 de euro, a fost indisponibilizat, în continuare fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, la finalizare urmând fi luate măsurile legale ce se impun", precizează Inspectoratul.

Controale punctuale și inopinate pentru a verifica persoanele

Tot de la integrarea în Spaţiul Schengen cu cele două frontiere, poliţiştii de frontieră din cadrul aeroporturilor şi porturilor maritime nu mai efectuează controlul de frontieră pentru persoanele care călătoresc spre şi dinspre state din spaţiul Schengen. Totuşi, poliţiştii de frontieră, împreună cu colegi de la poliţie, imigrări şi jandarmerie, efectuează acţiuni poliţieneşti punctuale şi inopinate pentru a verifica identitatea şi situaţia legală a persoanelor, dar şi pentru a preveni şi combate posibile fapte ilegale cu ajutorul aplicaţiei eDAC.

Pe acelaşi subiect

O femeie a ajuns la București cu o carte de identitate falsă

Un alt caz, s-a înregistrat la data de 9 aprilie, când poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti au efectuat un control pe sensul de intrare în ţară, la debarcarea pasagerilor din direcţia Atena. Lucrătorii au legitimat o femeie, care a înmânat pentru control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor din Grecia. Cu ocazia verificărilor, s-a constatat faptul că documentul prezentat este fals, iar femeia este cetăţean din Siria, solicitant de azil în Grecia. Persoana a fost înapoiată de către compania transportatoare cu care a venit în direcţia Atena.

O altă echipă de pe Aeroportul Henri Coandă a depistat un bărbat care venea din aceeaşi direcţie şi care, cu ocazia unui control inopinat, s-a legitimat cu o carte de identitate emisă de autorităţile din Germania, aparţinând altei persoane. Bărbatul, cetăţean sirian, a fost înapoiat în direcţia Atena.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Maşină de 27.000 euro căutată de autoritățile din Marea Britanie, găsită în România cu ajutorul aplicaţiei eDAC