Antena Meniu Search
x

Video Maşini confiscate în București pentru transport ilegal de deşeuri. Primarii din două sectoare se laudă cu ridicarea ”primei mașini”

Ministerul Mediului a anunțat că sâmbătă a fost confiscat primul autovehicul pentru transport şi depozitare ilegală de deşeuri, iar persoana care a fost prinsă în flagrant de către comisari de mediu şi poliţişti locali din Sectorul 5 a fost amendată cu 30.000 de lei.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 13.02.2021, 21:01

Prima maşină confiscată în București pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii
Prima maşină confiscată în București pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii - Ministerul Mediului - România/ Facebook
  • Persoana prinsă în flagrant a fost amendată cu 30.000 de lei.
  • Autobasculanta folosită la transport a fost confiscată.

”Astăzi, 13 Februarie 2021, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu şi poliţiştii locali din sectorul 5 au suprins o autoutilitară care a depozitat ilegal deşeuri provenite din construcţii (moloz, polistiren, rigips etc.) pe un teren viran din strada Mateiu Caragiale. Acţiunea face parte din controalele demarate cu echipe mixte formate din comisari ai Gărzii de Mediu şi poliţişti locali, la iniţiativa Ministerului Mediului, împreună cu Primăria Generală a Capitalei  dar şi cu primăriile de sector din Bucureşti”, a transmis, sâmbătă, Ministerul Mediului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ulterior, atât primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, cât și primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, au anunțat ridicarea ”primei mașini” din București folosită pentru transport ilegal de deşeuri.

Reprezentanţii Ministerului Mediului au explicat, pentru News.ro, că acţiunile din cele două sectoare ale Capitalei au avut loc aproape simultan. 

Mesajele primarilor de sector

Mesajul edilului de la Sectorul 6: ”Prima maşină confiscată vreodată în Bucureşti pentru transport ilegal de deşeuri provenite din construcţii / demolări. Deci, se poate. De obicei, firmele acestea, contractate pe platforme de mica publicitate, nu au contracte cu gropile de gunoi şi aruncă deşeurile pe marginea drumului sau pe câmpuri, murdărindu-ne câmpurile, oraşele şi drumurile, viaţa. Mesajul a fost dat: nu mai veniţi în Sectorul 6 dacă nu vreţi să rămâneţi fără maşini! Mai am un mesaj: constructorii vor fi monitorizaţi cu precădere”.

Mesajul edilului de la Sectorul 5: ”Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, este primul edil din ţară şi din Capitală care a urmat întocmai dispoziţia ministrul Mediului, Tanczos Barna, referitoare la depistarea şi sancţionarea celor care aruncă deşeuri pe domeniul public. Primarul Sectorului 5 şi ministrul Mediului au avut o bună colaborare încă de la demararea acestor acţiuni”

Ministerul Mediului a anunțat că au fost impuse dispoziţii de salubrizare a zonei afectate, până în data de 17.02.2021.

Doar aplicarea măsurilor dure prevăzute de lege poate opri un fenomen care care a ajuns pentru mulţi să devină o normalitate:  depozitarea oriunde în Capitală a resturilor din construcţii sau demolări sau chiar a lucrurilor care nu ne mai sunt necesare, inclusiv a deşeurilor din ambalaje. Până acum echipele noastre mixte au organizat peste 100 de inspecţii în toate sectoarele Capitalei, fiind aplicate amenzi de peste 200.000 de lei. Acţiunile au descoperit depozite ilegale de deşeuri  pe o suprafaţă de aproape 300.000 de mp din Bucureşti. Toate aceste zone ale Bucureştiului vor fi salubrizate şi monitorizate în continuare de echipele noastre”, a declarat ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Maşini confiscate în București pentru transport ilegal de deşeuri. Primarii din două sectoare se laudă cu ridicarea ”primei mașini”