Antena Meniu Search
x

Video Mașini îmbrăcate în gheață la Iași, după ce o conductă s-a spart din cauza gerului. ANM anunță frig extrem în toată țara, până joi dimineață

Viscolul a trecut, şcolile s-au deschis, nu mai avem probleme cu trenurile sau cu avioanele, în schimb... s-a instalat gerul. Am avut o noapte friguroasă, în special în nord, centru şi est, iar avertizearea meteorologică rămâne în vigoare până mâine dimineaţă, în aproape toată ţara. Ne aşteptăm la minime de până la minus 16 grade Celsius. În Iaşi, o conductă de apă s-a spart, iar maşinile parcate în zonă au fost prinse în platoşe de gheaţă.

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 13:40

Vezi și

Din păcate, valul de ger a făcut şi primele victime. În Galaţi, din cauza temperaturilor scăzute, doi oameni au murit seara trecută. Şi în Buzău o femeie a murit după ce a fost găsită în şoc hipotermic.

Mașini acoperite de gheață în Iași, după ce o conductă de apă s-a spart din cauza gerului

Iar în Iaşi, o conductă de apă s-a spart din cauza gerului, iar maşinile parcate în zonă au fost prinse în platoşe de gheaţă.

Noaptea trecută, temperaturile au scăzut mult sub 0 grade în toată ţara. Poliţiştii din judeţele afectate de vreme au căutat oameni ai străzii pentru a-i duce la adăpost. 

Pe acelaşi subiect

Deşi au la dispoziţie adăposturi în toate judeţele, mulţi dintre cei obişnuiţi să trăiască pe stradă refuză cazarea în astfel de centre.

Case acoperite de troiene de peste doi metri înălţime

14 judeţe din estul României au fost puternic afectate de ninsoare. Ieri, în Vrancea, utilajele pentru deszăpezire nu au făcut faţă viscolului, deşi au lucrat fără oprire.

Zăpada depăşea un metru şi jumătate în multe locuri. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Aşa arată unele dintre drumurile judeţene din Vrancea. Se lucrează pentru a fi deblocate, însă, bate vântul cu foarte mare putere.

În localitatea Haret, casele au fost acoperite de troiene de peste doi metri înălţime. 

Sătean: Am avut-o (n.r. zăpada) jumătate de metru, un metru în uşă.

Reporter: Cam cât aţi muncit să vă faceţi cale de acces?

Sătean: 2-3 ore aşa, o cărare de trecut. 

Vremea rea a provocat un val de accidente pe şosele. Călătoriile au fost aventură periculoasă şi pe calea ferată. Trenul Piatra Neamţ - Bacău era plin de zăpadă şi înăuntru, arată imaginile primite pe Fii Observator. Încălzirea nu funcţiona, iar pasagerii au degerat la minus -12 grade Celsius până la destinaţie. Vremea rea a ţinut şi avioanele la sol. Patru curse cu plecare de la Iaşi au fost anulate, iar aeroportul a fost cuprins de un haos general.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Mașini îmbrăcate în gheață la Iași, după ce o conductă s-a spart din cauza gerului. ANM anunță frig extrem în toată țara, până joi dimineață