Antena Meniu Search
x

Un bărbat şi un copil au încercat să fure un avion de pe aeroportul din Sibiu. Prefectul cere măsuri sporite

Adela Muntean, a cerut, miercuri, măsuri sporite de securitate la Aeroportul Sibiu, după ce două persoane au sărit gardul şi au încercat să fure o maşină.

Măsuri de siguranţă sporite pe Aeroportul din Sibiu, după ce doi indivizi au sărit gardul şi au încercat să fure o maşină

Prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a cerut măsuri sporite de securitate la Aeroportul Sibiu, după ce două persoane au sărit gardul şi au încercat să fure o maşină. Iniţial, cei doi au declarat că au vrut să fure un avion. Muntean a amintit de Summitul Consiliului European de la Sibiu din 2019, când zeci de delegaţii străine vor fi în oraş, iar securitatea este extrem de importantă.

Prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a cerut în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, măsuri sporite de securitate la Aeroportul Sibiu. Cererea a fost făcută după un incident cu un bărbat şi un copil, care au încercat să fure un avion.

Cei doi au spus autorităţilor că ar fi vrut să fure o aeronava, dar nu au putut ajunge pe pistă. Ar fi încercat apoi să fure o maşină.

La şedinţă a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Marcel Luca, iar prefectul i s-a adresat lui, având în vedere că Aeroportul este în subordinea CJ Sibiu.

„Rugămintea mea este să transmiteţi mai departe şi Consiliului Judeţean să avem un pic grijă pe partea de securitate în ceea ce priveşte Aeroportul Sibiu.(…) Mă refer cu precădere la partea de logistică specifică siguranţei în contextul în care vine Summit-ul. Mă refer la incidentul cu cei care au sărit gardul şi au luat maşina. Vă rog frumos, în condiţiile in care vor fi delegaţii şi ştim bine ce va fi - nu este suficient ca structurile MAI-ului să fie mâini şi picioare, îşi vor face treaba, dar încercaţi să redirecţionati la nivel de management sau la nivel de alocare a sumelor de bani şi dotarea specifică a gardurilor, a camerelor de luat vederi ca să nu se mai întâmple”, a spus Adela Muntean.

Reprezentanţii Aeroportului Sibiu au precizat că incidentul a avut loc în luna martie, iar cele două persoane au fost sesizate de echipele Aeroportului.

“Două persoane, un adult şi un minor, au escaladat gardul de protecţie al aeroportului, în apropierea remizei de pompieri, pătrunzând neautorizat în perimetrul aeroportului. Cele două persoane au încercat să sustragă un autovehicul, proprietatea aeroportului, însă au fost surprinşi de către personalul aeroportuar care a gestionat situaţia conform procedurilor. Precizăm faptul că persoanele nu au ajuns în proximitatea aeronavelor!” a declarat Alexandra Păcurar, purtător de cuvânt al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Cei doi au fost predaţi Poliţiei Transporturi pentru cercetări.

Incidentul a fost raportat şi Autorităţii Aeronautice Civile Române, autoritate care are în competenţă securitatea aviaţiei civile. 

Municipiul Sibiu va găzdui în 2019 Consiliul European Informal – summit-ul şefilor de stat sau de guvern. Potrivit datelor oficiale, la Summit sunt aşteptaţi 27 de lideri europeni şi 36 de delegaţii oficiale. Se va vorbi în 24 de limbi, vor fi 400 de invitaţi de rang înalt şi 800 de jurnalişti.

În 13 septembrie 2017, preşedintele Comisiei Europene (CE), Jean-Claude Juncker, a anunţat că şefii de stat şi de guverne ai statelor membre UE se vor întâlni la Sibiu după ce Marea Britanie părăseşte blocul european, pentru a trasa calea Uniunii cu 27 de state membre.

Propunerea a fost făcută de către şeful CE în discursul său despre ”starea Uniunii”.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un bărbat şi un copil au încercat să fure un avion de pe aeroportul din Sibiu. Prefectul cere măsuri sporite