Materiale de protecție au ajuns la numeroase spitale din țară, prin intermediul Fundației Mereu Aproape
Peste opt sute de cadre medicale din România au fost infectate cu coronavirus, iar patru dintre acestea s-au stins făcându-și meseria. Vorbim despre acei oameni pentru care o mască, un combinezon sau o pereche de mănuși ar fi însemnat salvarea.
- Materialele de protecție, obținute din donațiile de la teledonul organizat de Fundația Mereu Aproape.
- Cadrele medicale din România au, în continuare, nevoie de ajutorul dumneavoastră.
Peste opt sute de cadre medicale din România au fost infectate cu coronavirus, iar patru dintre acestea s-au stins făcându-și meseria. Vorbim despre acei oameni pentru care o mască, un combinezon sau o pereche de mănuși ar fi însemnat salvarea. Doar că, la început de pandemie, cadrele medicale s-au trezit fără apărare. Strigătele lor disperate de ajutor au ajuns în ultimele săptămâni la Fundația Mereu Aproape și, cu sprijinul dumneavoastră, s-au transformat în cele mai prețioase daruri ale acestor vremuri - echipamente de protecție care fac diferența dintre viață și moarte.
Au fost zile în care i-am văzut epuizați, disperați, dar hotărâți să își facă meseria până la capăt.
Au fost și zile în care ne-am bucurat alături de ei și de marile lor victorii - pacienți vindecați sau cadre medicale ieșite din carantină.
În spatele măștilor sunt chipuri pe care această pandemie va lăsa, cu siguranță, urme adânci. Nu vom ști, probabil, niciodată, ce a însemnat, pentru mulți dintre acești oameni, să îți faci meseria fără niciun fel de protecție. Fără măștile care să-i apere de o boală cruntă. Și în spatele cărora să poată, uneori, să râdă ori să plângă. Atunci când mesajele cadrelor medicale au început să vină de peste tot din țară, mobilizarea a fost impresionantă.
Asta se întâmplă de câteva zile la Fundația Mereu Aproape. Sediul arată, mai degrabă, ca un imens depozit. Cu banii donați la teledonul de acum trei săptămâni, Fundația a contractat și plătit patru sute de mii de măști, 250 de mii de halate de unică folosință și 20 de mii de combinezoane. Unele au fost deja distribuite spre unități medicale din toată țara. Azi, cutiile cu materiale de protecție au ajuns și la Serviciul de Ambulanță Brăila. Și, pentru câteva clipe, ambulanțierii de aici au simțit atmosfera de Crăciun, în pragul sărbătorii de Paște. La fel și la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești din Gorj.
"De la Fundația Mereu Aproape ne-au trimis o serie de substanțe de protecție formate din halate de unică folosință, măști și halate. Doamne ajută, mulțumim foarte mult".
Organizația Mondială a Sănătății avertizează că echipamentul de protecție este singura armă prin care cadrele medicale se pot apăra de infectarea cu coronavirus. În România avem peste opt sute de oameni în halate albe declarați pozitiv. Și alte zeci de mii care au încă nevoie de ajutorul nostru.
Echipamente de protecție deja expediate de Fundația Mereu Aproape
Beneficiari Produse
1. Serviciul de Ambulanță Județean Brăila 2.000 măsti
2. Centrul de Permanență bătrâni Giurgiu 200 măști
3. Spitalul Orășenesc Hațeg 2.000 măști
4. Spitalul Județean de Urgență Focșani 5.000 măști
5. Spitalul Județean Bistrița-Năsăud 5.000 măști
6. Spitalul Municipal Câmpina 4.500 măști
7. Spitalul Județean Suceava 48.000 măști
8. Spitalul Județean Botoșani 25.000 măști
9. Spitalul Municipal Hunedoara 25.000 măști
10. Spitalul de Urgență Tg. Cărbunești 8.000 măști, 3.000 halate
11. Secția Ortopedie Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca 1.980 măști
12. Serviciul Ambulanță Vaslui 2.000 măști
13. Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin 9.600 măști 2.500 combinezoane și 4.000 halate de unică foloșință,
14. Spitalul Municipal Adjud 9.120 măști 3.000 halate
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰