Video

Medic, acuzat că a tăiat pe cap copilul în timpul operaţiei de cezariană. Părinţii se tem că i-ar putea pune viaţa în pericol mai târziu

De Redactia Observator.
Publicat: 22.07.2021, 20:11.
Actualizat: 22.07.2021, 20:58

O mamă a descoperit abia a doua zi după ce a născut că fetiţa ei are o tăietură pe cap. S-a întâmplat la maternitatea din Drobeta Turnu Severin. Părinţii acuză medicul că a atins copilul cu bisturiul în timpul operaţiei de cezariană. Vor depune atât plângere penală, cât şi o sesizare la Colegiul Medicilor. Iar spitalul face anchetă.

Femeia a ajuns duminică dimineaţă la maternitatea din Turnu Severin şi a intrat imediat în sala de operaţii pentru cezariană. Nu se ştie exact cum, însă doctorul l-a atins cu bisturiul pe bebeluş în timpul operaţiei şi l-a tăiat de-a lungul capului.

"- E bine, i-am pus antibiotic de atunci!", spune tatăl copilului. Nimeni nu a anunţat-o pe mamă, iar femeia a descoperit abia a doua zi, când şi-a revenit din anestezie şi s-a dus să alăpteze fetiţa.

"Copilul meu era zgâriat, tăiat cu bisturiul în cap. Am întrebat ce s-a întâmplat. Doamnele de la copii au spus că ele nu ştiu nimic. Să întreb ginecologul. Am întrebat ginecologul, ele au spus că n-au văzut nimic atunci când l-au scos", a declarat mama copilului.

Citește și:

Copil tăiat în timpul operaţiei de cezeraniană

Câteva ore mai târziu a primit o explicaţie seacă. "Mi-au spus că posibil, din greşeală, să fi atins cu bisturiul sau cu ustensilele care sunt foarte ascuţite acolo copilul la cap", mai spune mama copilului.

Tatăl acuză şi spune că medicii au vrut să muşamalizeze incidentul. Nu i-ar fi permis să îşi vadă copilul decât la externare. George Matala: "Dânşii îmi spun că este o mică tăietură. Au dat cu ceva soluţii să ascundă rana fetii. I-au spus că este o mică zgărietură şi că este posibil de la cezariană să o fi atins cu bisturiul".

Acum, familia se teme că rana i-ar putea pune viaţa în pericol mai târziu. Nicoleta Matala, mătuşă: "Fata are o tăietură în creştetul capului. Pe noi ne interesează să îi facă ceva, o analiză, o radiografie la cap să nu aibă fata mâine-poimâine urmări".

Mai mult, nici pe biletul de externare nu e pomenit nimic. "Nu scrie că a fost tăiată", mai spune mama copilului. Iar spitalul nu are încă o explicaţie, dar dă asigurări că o va găsi.

Constantin Păsărin, director medical: "Trebuie desfăşurată o anchetă. Există această posibilitate ca să fie malpraxis. Ancheta şi sesizarea la Colegiu vor stabili clar concluziile".

Mama şi copilul au fost deja externaţi şi acum aşteaptă explicaţiile oficiale.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.