Antena Meniu Search
x

Medic din Cluj cercetat pentru luare de mită, după ce ar fi ajutat zeci de persoane să încasez pensii de handicap sau de boală

Acuzaţii grave la adresa unui medic din Cluj. Bărbatul este cercetat pentru luare de mită, după ce ar fi ajutat zeci de persoane să încaseze, pe nedrept, pensii de handicap sau de boală.

de Redactia Observator

la 19.09.2019, 11:20

Vezi și

Acuzaţii grave la adresa unui medic din Cluj. Bărbatul este cercetat pentru luare de mită, după ce ar fi ajutat zeci de persoane să încaseze, pe nedrept, pensii de handicap sau de boală. Oamenii erau însă bolnavi doar în acte. Medicul era ajutat de o femeie care îi aducea clienţi care voiau să se pensioneze anticipat. Acum, timp de 30 de zile, femeia va sta în spatele gratiilor, pentru trafic de influenţă. 

Medicul acuzat de luare de mită se ocupa de expertiza capacităţii de muncă. Procurorii spun că, timp de şase luni, ar fi ajutat peste 60 de persoane fără probleme medicale să se pensioneze anticipat pe caz de boală.

Evident, contra-cost. Şi nu acţiona singur. La un moment dat, pe fir intra intermediara, o femeie care nu lucra însă în sistemul medical.

Femeia ar fi făcut trafic de influenţă. Concret, îi punea în legătură cu medicul pe cei care voiau să se pensioneze deşi nu erau bolnavi. 1.500 de lei ar fi costat "favorul''.

Din această sumă, 300 de lei îi reveneau medicului, care punea, din pix, diagnosticul şi întocmea documentele. Metoda ar fi cunoscută în rândul clujenilor din mediul rural.

Afacerea celor doi s-a terminat în momentul în care s-au întâlnit cu un ofiţer DNA sub acoperire. Aşa se face că atât medicul, cât şi intermediara au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Judecătorii au considerat, însă, ca numai femeia să fie arestată preventiv. Doctorul este cercetat sub control judiciar şi nu mai are voie să profeseze până la finalizarea anchetei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Medic din Cluj cercetat pentru luare de mită, după ce ar fi ajutat zeci de persoane să încasez pensii de handicap sau de boală