Medicii de la spitalul din Brașov ar fi primit costume de zugravi în loc de combinezoane
Situaţia e dramatică la spitalul din Suceava pentru toţi pacienţii şi medicii de acolo. Sunt în jur de 100 de cadre medicale care au fost infectate pînă acum cu coronavirus. Oamenii se plâng că sunt internaţi de-a valma, bolnavi de COVID cu pacienţi cărora abia li se fac teste.
- Medicii de la spitalul din Brașov ar fi primit costume de zugravi în loc de combinezoane
- Medicii din mai multe spitale acuză lipsa de condiții
Situaţia e dramatică la spitalul din Suceava pentru toţi pacienţii şi medicii de acolo. Sunt în jur de 100 de cadre medicale care au fost infectate pînă acum cu coronavirus. Oamenii se plâng că sunt internaţi de-a valma, bolnavi de COVID cu pacienţi cărora abia li se fac teste. Şi nu e singurul caz. În alte locuri din ţară, medicii şi asistentele se plâng că primesc costume de zugravi în loc de combinezoane.
Este mărturia unei paciente infectate cu noul coronavirus şi internată la Suceava, Lombardia României. În acelaşi spital în care salvatorii au devenit, rând pe rând, victime. Femeia este internată în acelaşi salon cu alţi pacienţi care aşteaptă încă rezultatele testelor.
Dar medicii lipsesc într-un număr copleşitor şi au fost supliniţi chiar şi de voluntari. Sunt aproximativ 100 de cadre medicale infectate, după ce au intrat în lupta cu noul coronavirus cu mâinile goale.
Aseară, Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului a fost deschisă, chiar după vizita noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a recunoscut că a găsit greşeli grave.
Printre noile focare de infecţie se numără şi Spitalul Militar din Focşani. Alţi 19 medici şi asistente au fost testaţi pozitiv în ultimele 24 de ore. Salvatori bolnavi avem şi în Galaţi, Arad sau Adjud, unde o situaţie halucinantă a dus la răspândirea incontrolabilă a virusului.
Spitalul de acolo a fost parțial închis astăzi, după ce în urmă cu câteva zile, mai mulți medici s-au adunat să discute propunerea Direcţiei de Sănătate Publică de a transforma unitatea sanitară în spital destinat exclusiv pacienţilor cu COVID 19. Aproape 30 de persoane s-au aflat într-un singur birou, fără să ştie că, printre ei, este şi un medic bolnav.
De cealaltă parte, sunt pacienţii. O farmacistă din Neamţ acuză medicii că i-au umilit soţul. De două ori a ajuns cu el la spital pentru că se simţea rău şi de fiecare dată au fost trimişi acasă cu diagnosticul de viroză respiratorie. Abia a treia oară bărbatul a fost testat, iar rezulatul a fost pozitiv.
Şi la Braşov, situaţia este critică. De două zile, pacienţii infectaţi sunt transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie, care va deveni unitate medicală COVID 19. Cadrele medicale se plâng însă că au primit costume pentru construcții în loc de combinezoane de protecţie.
Între timp, primul lot de izolete româneşti este gata.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰