Antena Meniu Search
x

Medici de la spitalul din Hunedoara, dezvăluiri despre lupta împotriva coronavirusului: "Încercăm să facem față"

Imaginați-vă că sunteți pe plajă, că sunt 30-32 de grade Celsius în aer și marea cântă. Apoi imaginați-vă că, pe plajă fiind, purtați combinezon, mască, mănuși de cauciuc și vizieră. Și că îmbrăcați așa trebuie să puneți branule, să verificați perfuzii, să intubați și să ventilați pacienți în stare gravă. Ore în şir. Aşa veţi înţelege puţin din ce simt medicii și asistentele din România în spitalele COVID. Au nevoie de răbdare, putere şi sprijin concret pentru lupta lor de fiecare zi. Împreună, am reuşit să le dăm armele care ne pot salva. 

de Redactia Observator

la 04.09.2020, 23:13

Vezi și
  • Spitalul din Hunedoara a primit patru ventilatoare de Terapie Intensivă.
  • Ventilatoarele, distribuite de Fundația Mereu Aproape grație donațiilor de la Teledonul Români Împreună.

Spitalul Municipal "Doctor Alexandru Simionescu" din Hunedoara a fost spitalul de bază al judeţului în lupta împotriva COVID după ce, la începutul stării de urgență, Spitalul Județean din Deva a intrat în carantină. 

Alexandru Duță, medic Spitalul Municipal Hunedoara: Ne luptăm pe toate fronturile cu pacienți care sunt și covid și suspecți care până la urmă se pozitivează.

Pentru medicul anestezist Alexandru Duţă ultimele luni au fost cele mai grele din cariera lui. 

Alexandru Duță, medic Spitalul Municipal Hunedoara: Pacientul o dată ajuns în Terapie Intensivă, șansele de supraviețuire scad de pe o zi pe alta, cu cât trece mai mult timp și în funcție de cât de grav afectează plămânii. Pacienții, o mare parte dintre ei, care reușesc să scape cu bine din Terapie Intensivă, devin dependenți de oxigenoterapie, rămân cu insuficiență respiratorie cronică, sunt dependenți de oxigen la domiciliu și sunt multe cazuri care pot să se termine prost.

Toate paturile dedicate pacienților Covid de la Secția ATI au fost permanent ocupate în aceste luni. 

Sanda Mihăianu, asistentă Spitalul Municipal Hunedoara: Cu combinezon, cu protecție, cu măști, căldură mare, manevrele fiind de mare precizie ne sunt mult îngreunate de ochelarii care se aburesc, 2-3 perechi de mănuși de protecție, e foarte cald, epuizare, supraîncălzire. 

Alexandru Duță, medic Spitalul Municipal Hunedoara: Este o luptă destul de cruntă, încercăm să facem față, este destul de greu. Contează să înțeleagă și oamenii care nu cred în COVID sau care cred că acesta este doar un mit cât este de important să se protejeze, să ne protejăm unii pe alții.

Spitalul Municipal Hunedoara are trei secții Covid, iar până acum au fost tratați peste trei sute de pacienți infectați cu noul coronavirus.

Radu Budae, manager Spitalul Municipal Hunedoara: Mulțumim Fundației Mereu Aproape, mulțumim celor care au donat prin Fundația Mereu Aproape. Cred că este cea mai importantă, cu siguranță, de fapt, este cea mai importantă donație pe care Spitalul Municipal Dr. Alexandru Simionescu a primit-o vreodată, cele patru ventilatoare de Terapie Intensivă. Ele oricum erau necesare și într-o perioadă normală, cu atât mai mult în pandemia prin care trecem cu toții.

În urma Teledonului Români Împreună, Fundația Mereu Aproape a cumpărat trei unități mobile de Terapie Intensivă și a donat spitalelor din România măști, halate și combinezoane, două stații ATI complete, kituri de secvențiere Covid, aparatură de înaltă performanță pentru secții ATI neonatologie și adulți. 

Toate au ajuns la spitale din București, Prahova, Dâmbovița, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Arad și Mehedinți.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Medici de la spitalul din Hunedoara, dezvăluiri despre lupta împotriva coronavirusului: "Încercăm să facem față"