Antena Meniu Search
x

Video Metoda Big Brother, decizia luată de primăria din Sighet pentru a elimina contrabanda cu ţigări: "Sunt bani cheltuiţi pentru populaţie"

Primăria din Sighetul Marmaţiei pare că a găsit soluţia împotriva traficului ilicit de ţigări şi migraţia ilegală! Autorităţile locale vor monta în următoarele zile peste 30 de camere de supraveghere, care vor monitoriza secundă cu secundă activitatea de pe 17 străzi din oraş, iar imaginile vor fi stocate într-un dispecerat multifuncţional. Proiectul, dezvoltat pe fonduri transfrontaliere, se ridică la peste 500.000 de euro. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 07.09.2023, 08:23

Vezi și

Contrabanda cu țigări la granița cu Ucraina este în floare, chiar dacă țara vecină este în plin război. Comerțul ilegal cu tutun este o sursă de venit pentru cei care visează să se îmbogățească rapid. Doar că este o activitate ilegală. 

Vasile Moldovan, primar Sighetu Marmației: Acest fenomen este cunoscut în zonă ca fiind unul de anvergură, sunt foarte multe dosare în instanţele judecătoreşti, sunt în cercetare la poliţia de frontieră. Aceste camere vor ajuta şi combaterea acestui fenomen. 

Camere video montate în Sighetul Marmaţiei pentru a opri contrabanda cu ţigări

Sistemul de supraveghere ultramodern va fi dotat cu recunoaştere facială, iar datele obţinute de pe camere vor fi redirecţionate către un dispecerat multifuncţional, unde va fi urmărită de poliţiştii locali. 

Pe acelaşi subiect

Florin Ciobanu, șef Poliția Locală Sighetu Marmației: În prima fază vor fi montate camerele de supraveghere video şi vor fi conectate aici. Ulterior, vom încerca să montăm şi echipamente pentru identificări şi operare în baza naţională de date.

Localnicii sunt încântaţi de iniţiativă. 

Localnic: Sunt bani cheltuiţi pentru populaţie.

Reporter: O să vă simţiţi mai în siguranţă?

Localnic: Normal!

Localnic: Foarte bine, mai ales pentru copii, pentru lume

Camerele de supraveghere vor intra în uz din luna decembrie a acestui an. Proiectul, finanţat cu fonduri europene, se ridică la peste 500.000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Metoda Big Brother, decizia luată de primăria din Sighet pentru a elimina contrabanda cu ţigări: "Sunt bani cheltuiţi pentru populaţie"