Antena Meniu Search
x

Video "Mi-a fost frig. A venit ploaia". Micuţul Radu Aryan a mers noaptea prin pădure la minus 5 grade şi s-a ascuns de sălbăticiuni sub un copac

La doi ani, băiatul din Botoşani care a supravieţuit miraculos 25 de ore într-o pădure, are o poveste de viaţă mai impresionantă decât a unui adult. Fără apă şi mâncare, a stat în ploaie şi frig şi le-a povestit părinţilor că a fost înconjurat de sălbăticiuni. Acum nu se mai dezlipeşte de mama lui şi îi şterge femeii lacrimi în care se amestecă teama şi bucuria. 

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 20:12

Vezi și

Reporter: Ce faci, Aryan?

Aryan: Era un lup. 

Reporter: Unde ai fost, ştii? 

Aryan: Mă dor picioarele. 

Pe acelaşi subiect

Mama lui Aryan: Nici nu am cuvinte de bucurie, nici nu pot să exprim. 

Reporter: Şi ţi-a fost frică în pădure, Ayan? 

Aryan: Da, mi-a fost frică. 

Radu Aryan a rătăcit prin pădure o noapte întreagă

Părinţilor le-a îngheţat inima de spaimă când au auzit ce le-a povestit copilul care a rătăcit prin codru mai mult de o zi. De cum şi-a văzut mama, Radu Aryan nu s-a mai dat jos de la ea din braţe. Astăzi, purta o bluză pe care scria miracol. Povestea vieţii lui...

Ionela Radu, mama lui Aryan: A fost foarte bucuros că m-a văzut şi după mi-a spus că a văzut un lup, că era mare şi a zis că s-a speriat şi s-a ascuns după crengi şi după care a dormit pe crengi.

Băieţelul de doi ani a rezistat 25 de ore în pădure printre sălbăticiuni, în frig şi lapoviţă. Trei poliţişti, deveniţi eroii României, l-au găsit ud până la piele, desculţ şi aproape în şoc hipotermic. Medicii au izbutit să îi ducă temperatura la valoarea nrmală şi îl mai ţin sub supraveghere cel puţin până mâine. 

Cătălin Mihăiliuc, medic CPU Spitalul de Pediatrie Botoşani: Starea generală a copilului este foarte bună.

Cine l-a salvat pe băieţelul de doi ani

După ce a supravieţuit unei nopţi groaznice în pădure, când s-a făcut zi şi-a adunat puterile şi a început să strige după ajutor. Doi dintre poliţiştii care l-au auzit erau veniseră la operaţiunea de căutare în ziua lor liberă. 

Reporter: Cea mai importată misiune din viaţa dvs?

Ionuţ Chiraş, poliţist IPJ Botoşani: Probabil că da, da. Nu vă pot exprima în cuvinte. Sunt emoţionat. 

Reporter: Câţi copii aveţi dumneavoastră?

Ionuţ Chiraş, poliţist IPJ Botoşani: Doi. Doi copii, fapt care m-a făcut să nu stau acasă, să ies la căutări. 

Copilul străbătuse aproape 5 km pe jos

Emanuel Andreş, poliţist IPJ Botoşani: Când am trecut pe lângă mănăstiri ne-am rugat să dea Dumnezeu să-l găsim şi aşa s-a întâmplat.

Copilul a fost găsit la aproape cinci kilometri de curtea din care plecase fără să îl vadă bunica lui. A mers până nu l-au mai ţinut picioarele. A străbătut un traseu dificil şi pentru adulţi, pe vreme aspră, cu temperaturi resimţite care au ajuns noaptea la minus cinci grade Celsius. 

Băieţelul supravieţuitor a fost găsit după o impresionantă operaţiune de căutare, la care au participat 400 de poliţişti, jandarmi şi voluntari, cu maşini de teren, ATV-uri, drone, elicoptere şi un avion de mici dimensiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 8 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » "Mi-a fost frig. A venit ploaia". Micuţul Radu Aryan a mers noaptea prin pădure la minus 5 grade şi s-a ascuns de sălbăticiuni sub un copac