Antena Meniu Search
x

Video "Mi-e milă! Trecea pe stradă şi ne făcea cu mânuţa". Lacrimi amare după moartea lui David şi Orsolya: destine frânte în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc

Tragedia de la internatul din Târgu Secuiesc încă nu s-a încheiat: a mai murit o fată. Eleva de 17 ani era internată la spitalul din Târgu Mureş de trei săptămâni. Este a doua victimă după David, băiatul ce a murit pe loc în accident, cu câteva zile înainte să împlinească 18 ani. Autorităţile spun că vina pentru tragedie este împărţită între proprietarul clădirii, constructor şi proiectant. Cu toate acestea, până acum s-a dat doar o amendă.

de Redactia Observator

la 10.01.2024, 19:42

Vezi și

Orsolya Barabás avea 17 ani şi timp de trei săptămâni medicii au dus o luptă continuă pentru salvarea ei. Din nefericire însă, eforturile au fost zadarnice. Inima copilei a încetat să mai bată. Vestea morţii a cutremurat localitatea Albeşti de lângă Sighişoara, locul de unde era fata. După prăbuşirea internatului, oamenii s-au rugat pentru un miracol. "Îmi e milă de ei, au fost nişte oameni, nişte copii. Trecea pe stradă şi ne făcea cu mânuţa", povesteşte plângând o femeie.

David şi Orsolya, destine frânte în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc

În dezastrul de la internatul Tamási Áron din Târgu Secuiesc, David a murit pe loc. Băiatul vorbise cu mama lui cu doar câteva minute înainte de tragedie. Femeia care este asistentă medicală la spitalul din oraş a ajuns printre primii la locul tragediei împreună cu echipele de intervenţie. 

Alte două eleve de 16 ani au fost prinse sub dărmături. Ele şi-au revenit şi au petrecut sărbătorile acasă. Nu vor uita însă curând clipele de groază prin care au trecut. 

Pe acelaşi subiect
  • Reporter: Să trimiţi copilul la şcoală...
  • Femeie: Şcoală şi să nu îl mai duci. Nu e normal! Multe nu sunt normale la noi. 

Şirul erorilor din spatele tragediei

Un şir de erori a dus la deznodământul dramatic. Potrivit anchetei, patronul firmei care făcea lucrări de consolidare la internat a luat decizia de a ignora proiectul şi i-a pus pe muncitori să sape foarte aproape de zid. În plus, şantierul nu era condus de un diriginte. Inspectorii trimişi de la Bucureşti cred că o parte de vină o poartă şi directorul de proiect, şi proprietarul clădirii.

Toţi au fost amendaţi, iar patronul firmei de construcţii a fost plasat sub control judiciar. Între timp, proprietarul clădirii, Arhiepiscopia Romano-Catolică Alba Iulia, a cerut o nouă autorizaţie de construcţie pentru consolidarea internatului. Lucrările au început pe 3 ianuarie, iar până în vară ar trebui finalizate. 

"Autorizaţia de construire a fost emisă în regim de urgenţă pentru primele lucrări de consolidarea a clădirii, urmând în etapa doi să emitem o nouă autorizaţie pentru lucrări mai ample", a declarat Noémi Zörgő, purtător de cuvânt Primăria Odorheiu Secuiesc. Guvernul maghiar a oferit autorităţilor locale 52.000 de euro pentru a înlocui bunurile elevilor distruse în urma tragediei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » "Mi-e milă! Trecea pe stradă şi ne făcea cu mânuţa". Lacrimi amare după moartea lui David şi Orsolya: destine frânte în tragedia de la internatul din Odorheiu Secuiesc