Antena Meniu Search
x

Video Cine este vinovat pentru prăbuşirea internatului de la Odorheiu Secuiesc. Concluziile specialiştilor ISM, după aproape trei săptămâni de la tragedie

După aproape trei săptămâni, apar noutăți în cazul anchetei tragediei de la Odorheiu Secuiesc, în urma căreia un elev de 17 ani a murit, iar alte trei fete au suferit traumatisme grave. Inspectoratul de Stat în Construcţii a concluzionat că vina este împărțită între între proprietar, executanții lucrărilor care aveau loc la internat și proiectant. 

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 10:07

Vezi și

Pe 18 decembrie 2023, un zid al internatului liceului din Odorheiu Secuiesc s-a prăbușit, iar patru elevi au fost prişi sub dărâmaturi. Unul dintrei ei, David, în vârstă de 17 ani şi-a pierdut viaţa, iar alte trei eleve au fost rănite. Rămâne în urmă o mulţime de întrebări la care încă se caută răspunsuri. 

Vină împărţită după tragedia de la Odorheiu Secuiesc

Inspectoratului de Stat în Construcţii a concluzionat că vina este împărțită între proprietar, executanții lucrărilor și proiectant. Toți trei au fost sancționați contravențional, iar raportul a fost transmis și procurorilor care anchetează latura penală a tragediei. 

În ziua accidentului, se executau lucrări de excavații lângă zidul clădirii, pe aripa sud-estică a acesteia, lucrări care nu erau prevăzute în autorizația de constructie.

Pe acelaşi subiect

Laczko Gyorgy, director Liceul Tamaso Aron: Pe mine nimeni nu m-a antenţionat vreodată că ar fi vreun pericol, pe parcursul lucrărilor.  

Experţi: Clădirea internatului trebuie consolidată masiv

Experţii au constatat că toată clădirea trebuie consolidată masiv, cu beton care care să sprijine zidurile şubrede. Mai mult, groapa săpată de constructor trebuie astupată. 

Între timp, autorităţile din Ungaria au intervenit cu un ajutor de urgenţă în valoare de peste 52.000 de euro, bani destinaţi înlocuirii echipamentului tehnic avariat, utilizat de elevi înainte de tragedie. 

Zorgo Noemi, purtător de cuvânt Primăria Odorheiu Secuiesc: Elevii sunt repartizaţi în internatele oraşului, astfel încât din partea primăriei anul şcolar poate să înceapă de pe 8 ianuarie. 

De asemenea, Guvernul României a aprobat un ajutor de urgenţă pentru victime. Astfel, pentru cele două fete rănite se alocă câte 8.000 lei, iar pentru fata care a stat în comă, şi pentru familia tânărului decedat suma de 10.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Cine este vinovat pentru prăbuşirea internatului de la Odorheiu Secuiesc. Concluziile specialiştilor ISM, după aproape trei săptămâni de la tragedie