Antena Meniu Search
x

Migranți abandonați pe autostradă, la Timiș

16 migranţi din Siria, Iran și Irak au fost descoperiți într-un microbuz abandonat pe autostrada A1, în apropiere de Timișoara, de polițiștii de frontieră.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 10.09.2020, 09:57

  • Șoferul microbuzului i-a abandonat pe autostradă după ce a făcut pană.
  • Cei 16 migranți au vârste curprinse între 18 și 30 de ani și încercau să ajungă în Austria sau Germania.

Mașina a fost observată de Poliția Autostrăzi, la km 506, judeţul Timiş, iar aceștia au alertat polițiștii de frontieră.

Cei 16, care au vârste cuprinse între 18 și 30 de ani, le-au spus oamenilor legii că au fost preluați de șoferul microbuzului dintr-o localitate din județul Timiș și s-a angajat să îi transporte până în apropierea graniței cu Ungaria.

În momentul în care ar fi ajuns în Austria sau Germania, migranții ar fi urmat să plătească sume cuprinse între 1.500 și 5.000 de euro.

”La cercetări, cei în cauză au declarat că au fost preluaţi de şoferul microbuzului dintr-o localitate de pe raza judeţului Timiş, urmând a fi transportaţi în apropierea graniţei cu Ungaria. Aceştia au mai precizat că urmau să plătească sume cuprinse între 1.500-5.000 de euro, în momentul în care ajungeau în Austria sau Germania. Pe autostradă microbuzul a făcut pană, iar şoferul a abandonat mijlocul de transport, timp în care autovehiculul a fost depistat de către autorităţi”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Ei nu au mai ajuns la frontieră, pentru că microbuzul a făcut pană pe autostradă, iar șoferul l-a abandonat. 

Acum autoritățile fac cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Migranți abandonați pe autostradă, la Timiș