Antena Meniu Search
x

Mihaela Cijevschi, prima campioană mondială din istoria boxului feminin românesc!

Pumnul i-a adus faimă! În urmă cu fix nouă ani, "Rusoaica" intra în istoria sportului românesc că prima femeie din România care a câştigat titlul mondial

Pumnul i-a adus faimă! În urmă cu fix nouă ani, "Rusoaica" intra în istoria sportului românesc că prima femeie din România care a câştigat titlul mondial

168 de meciuri disputate, 162 câştigate. Neînvinsă în ţară. Campioană naţională… fără număr. Campioană europeană. Campioană mondială. Prima boxerită româncă la Olimpiadă. Acestea sunt, pe scurt, reperele carierei Mihaelei Lăcătuş.

Dar cea mai importantă dată din viaţa pugilistei rămâne, indubitabil, cea de 1 octombrie 2005. Atunci, românca ridică drapelul României pe cea mai înaltă poziţie a podiumului, în cadrul Campionatelor Mondiale de box feminin de la Podolsk (Rusia), la categoria 54 de kilograme.

În finală, Mihaela a învins-o la puncte pe sportivă elveţiană Dina Burger.

La această ediţie a Campionatelor Mondiale, România a mai cucerit o medalie prin Camelia Negrea, care a obţinut bronzul la categoria 48 de kilograme.

Iniţial, această ediţie a Mondialelor trebuia să se dispute la Sankt Petersburg, dar a fost anulată la cererea organizatorilor, pentru că Federaţia a avut probleme în obţinerea sprijinului autorităţilor locale! După numai câteva zile, Federaţia Rusă de Box a revenit asupra anularii celei de-a treia ediţii a Campionatelor Mondiale feminine şi a hotărât organizarea acestei competiţii.

România a participat la CM cu un lot format din zece pugiliste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Mihaela Cijevschi, prima campioană mondială din istoria boxului feminin românesc!