Antena Meniu Search
x

Video Minciuna care a costat-o viața pe Shara. Adolescenta olimpică de 16 ani a sfârșit drogată într-o baltă de sânge, în prima ei noapte de dragoste

Caz cumplit: O fată de 16 ani, şefă de promoţie la un liceu de top din Bucureşti, a sfârşit în urma unei supradoze de droguri în casa unui băiat cu trei ani mai mare, pe care îl cunoscuse pe internet. Adolescenta plecase de acasă pentru un concurs şcolar. Părinţii cred că a fost sedată şi violată. Tânărul şi doi dealeri de droguri au fost arestaţi preventiv.  

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 03.08.2023, 19:35

Vezi și

Tatăl: O fracţiune de secundă şi s-a terminat viaţa copilului.

Sunt cuvintele sfâşietoare ale unui tată care trage un semnal de alarmă pentru toţi părinţii. A pierdut-o pe Shara într-o clipă, răpusă de droguri. Adolescenta de 16 ani, elevă eminentă la un colegiu din Bucureşti, care visa să devină un avocat celebru, a sfârşit brusc în casa lui Mateo, un băiat de 19 ani din judeţul Neamţ, pe care îl cunoscuse pe internet.

A murit în prima ei noapte de dragoste

Fata a plecat de acasă, dumincă seara, împreună cu prietena ei. Trebuiau să ajungă la o conferinţă internaţională de debate-uri organizată de elevii din Neamţ.

Pe acelaşi subiect

Tatăl: A ajuns în Gara de Nord, a luat trenul, ne-a spus că a ajuns in Piatra Neamţ la ora 8 jumătate, cazarea era asigurată de organizator. Copiii au vb între ei că nu sunt bune condițiile de la căminul unde erau cazați şi copilul nostru a solicitat să meargă în altă parte, la altă locaţie. Ne-a spus când era pe tren că tatăl prietenei ei a achitat o cameră de hotel pentru ele două şi urma să meargă acolo. La 22.48 i-a comunicat mamei că a ajuns la cazare, că prietena ei doarme şi urmează să doarmă şi ea.

Apoi se rupe firul pentru părinţi. În miezul nopţii au primit vestea cumplită care le a distrus viaţa.

Tatăl:  Am primit un apel de la inspectoratul de urgenţă: Luaţi loc, staţi jos, copilul dvs este mort! L-am întrebat ce s-a întâmplat şi a zis: Fetiţa era acasă la prietenul ei şi i s-a făcut rău, s-a pornit o hemoragie şi nu a mai putut să fie resuscitată.

În realitate, Shara nu a ajuns în camera de hotel cu prietena ei.

Tatăl: Ea a fost preluată de la gară de acest băiat, în jurul orei 21 şi au plecat cu maşina băiatului. Am fost la casa părinţilor băiatului şi am văzut imagini de pe camere de supraveghere. Copilul meu se prezenta normal. Nu se clătina, nu se ţinea de burtă, nu dureri de cap, absolut normal.

Clara Mihociu, reporter Observator: Pe parcursul serii, tânărul de 19 ani, împreună cu adolescenta au mers aici, la el acasă. Au rămas până în toiul nopţii, la ora 1 şi 36 de minute mama lui a sunat la 112 pentru a cere ajutor pentru fată.

Cu câteva momente înainte, ceva şocant se întâmplă în camera lui Mateo.

Tatăl: Părinţii mi-au spus că s-au retras în dormitor şi după 10 minute băiatul a chemat mama că fata avea o hemoragie vaginală. Eu am întrebat-o pe mamă: Dar dvs când ați intrat în cameră, copilul era conştient, vorbea? Şi a zis nu, făcea nişte sunete ca şi cum s-ar fi înecat.

Medicii de pe ambulanţă nu au reuşit să o salveze.

Radu Roibu Gabriel, serviciu de ambulanță: Colegii au găsit doar băiatul care era cu ea, care a spus că pur și simplu au încercat un act sexual şi urmarea a fost acea hemoragie. Hemoragia a fost masivă.

Raportul legistului arată că Shara a fost ucisă de un drog extrem de periculos, tip cristal. Este denumit şi drogul elevilor, pentru că este extrem ieftin şi foarte popular printre adolescenţi

Cătălin Țone, expert antidrog: Creează o dependenţă rapidă, distorsiuni auditive, vizuale, un pericol de supradozaj extraordinar, de câteva miligrame, o doză costă între 7 şi 12 lei.

Tatăl-reporter: Eu suspectez faptul că i-au fost administrate substanțele, ori a fost doza foarte mare, ori i s-au administrat repetat, fără ca copilul meu să știe.

- Credeţi că a fost violată?

- Da!

În fața anchetatorilor, Mateo susţine că actul a fost consimţit. În timp ce i se răscolește casa, polițiștii găsesc indicii şi despre dealeri - doi băieţi de 16 şi 17 ani. Informațiile îi trimit pe procurorii DIICOT direct la sursă, și îi prind în flagrant în scurt timp pe traficanți. Găsesc la ei peste 300 de grame de canabis, cântare și mai multe obiecte cu urme din substanța stupefiantă care a ucis-o pe Shara. Toţi trei au ajuns după gratii.

Concursul de debate din Neamţ era organizat de elevi, nu de autorităţi.

David Gheorghiu, secretar general Municipiul Neamț: Noi adunăm copii din toată ţara, care apoi reprezintă ţări în dezbateri despre probleme internaţionale.

Tatăl: Un copil blând, de o inteligenţă fantastică, studia foarte mult.

Asta spun şi profesorii Sharei. Adolescenta făcea parte din Uniunea Scriitorilor din România.

Gabriela Lobodan, profesor Limba Română: Era un copil excepţional. Era mereu, mereu în căutarea răspunsului şi avea un milion de întrebări. A fost şefă de promoţie.

Despre Mateo şi părinţii lui, în schimb, nu se ştie mai nimic.

Vecini: Sunt bogătani pe aici, oameni cu bani mulţi.

- Pe băiat îl vedeam cu ATV-ul, îl lua şi se plimba pe aici cu el.

Doar mama fetei ar fi ştiut că cei doi adolescenţi discută pe internet de doi ani, iar în seara tragediei ar fi fost prima dată când s au întâlnit faţă în faţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Minciuna care a costat-o viața pe Shara. Adolescenta olimpică de 16 ani a sfârșit drogată într-o baltă de sânge, în prima ei noapte de dragoste