Ministrul Petre Daea a urcat personal la o stână de pe Transalpina ca să felicite o familie de ciobani

De Redactia Observator.
Publicat: 26.07.2019, 16:27.
Actualizat: 26.07.2019, 16:51

Nou intrat în rândul produselor tradiţionale româneşti atestate, tocanul de oaie a primit binecuvântarea ministrului agriculturii. Petre Daea a urcat munţii pe Transalpina ca să felicite bucătarii.

Nou intrat în rândul produselor tradiţionale româneşti atestate, tocanul de oaie a primit binecuvântarea ministrului agriculturii. Petre Daea a urcat munţii pe Transalpina ca să felicite bucătarii. S-a aşezat la masă, la marginea celei mai înalte șosele din țară şi s-a delectat din tocanul făcut la ceaun.

Muzică tradiţională, dans şi voie bună. Aşa a fost întâmpinat ministrul Agriculturii la o stână pe Transalpina- cel mai spectaculos drum din Europa şi cel mai înalt din România. A venit personal ca să înmâneze atestatul de produs traditional pentru tocanul de oaie unei familii de ciobani.

Ca de fiecare dată, nu a lipsit nici discursul pompos al ministrului.

A venit apoi şi partea preferată a lui Petre Daea - mâncarea pe care nu o refuză niciodată să o guste. Tocanul de oaie făcut la ceaun a mers mult mai bine cu muzica traditională a ciobanilor.

Gazdele nu l-au lăsat ministru să plece cu mâna goală. Atestatul de produs tradiţional le dă dreptul producătorilor să fie singurii care folosesc numele reţetei.

Peste 700 de astfel de produse au fost omologate până acum. Printre ele - burticanul de mangaliţă din Dolj sau cârnaţii la bardă din Ilfov.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.