Antena Meniu Search
x

Video Mister în jurul scurgerii radioactive de lângă Maternitatea din Timişoara. Probe au fost prelevate pentru a afla sursa contaminării

Zona unde au fost descoperite scurgeri radioactive în curtea Institutului de Igienă a Direcţiei de Sănătate Publică din Timişoara, este încă securizată şi investigaţiile continuă. Autorităţile spun însă că nu este motiv de îngrijorare.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 22.02.2024, 14:09

Vezi și

Laboratorul de Igienă a Radiațiilor de pe strada Victor Babeș din Timișoara este înconjurat de locuinţe, iar la doar câţiva metri, se află şi maternitatea „Bega“. Accesul în curtea institutului a fost restricţionat, după ce a fost detectat un nivel ridicat de radiaţii. Un echipaj de intervenţie în cazul accidentelor chimice, biologice, radiologice sau nucleare, a cercetat cu atenţie zona. 

Iar pentru a-i linişti pe timişoreni, specialiştii spun că nivelul radiaţiilor descoperite este mai mic decât cel al unei investigaţii RMN sau CT. Poliţiştii fac acum cercetări pentru nerespectarea legii.

Iulia Pop, reporter Observator: La Timişoara este aşteptată o firmă specializată care să facă decontaminare a zonei care este izolată, în continuare în faţa institutului sunt echipaje atât ale poliţiei, cât şi ale jandarmeriei iar cazul a fost preluat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş. Se fac în continuare măsurători şi sunt necesare acestea pentru expertiza care este obligatorie pentru dosarul în rem deschis nerespectarea regimului materialelor nucleare şi a altor materii radioactive. Cert este că nimeni nu se pronunţă exact despre ce s-a întâmplat acolo până când nu vin rezultatele măsurătorilor făcute atât de către cei de la ISU cât şi de ceilalţi experţi veniţi de la Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Mister în jurul scurgerii radioactive de lângă Maternitatea din Timişoara. Probe au fost prelevate pentru a afla sursa contaminării