Antena Meniu Search
x

Video Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu, lângă marea sa iubire. "Marele Singuratic", aplaudat pentru ultima dată

Mitică Popescu, Marele Singuratic, a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu. Cei care l-au iubit şi admirat i-au spus "Adio" artistului inconfundabil şi omului demn care le-a fost prieten şi model.

Vezi și

Alături şi dincolo de viaţă. Au trăit împreună aproape un sfert de secol, au fost despărţiţi de moarte alt sfert de secol. Mitică Popescu a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Bellu alături de marea dragoste, Leopoldina Bălănuţă.

Din 1973, Mitică Popescu a fost una dintre figurile emblematice ale teatrului românesc. Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică ''I.L. Caragiale'', actorul născut pe 2 decembrie 1936 la Bucureşti a jucat cel mai mult pe scena Teatrului Mic.

Simona Mihăescu, colegă: Era totul într-o foarte mare rigoare şi o punctualitate desăvârşită. Ţinea foarte mult la punctualitate domnul Popescu, dar era şi foarte bun şi blând si foarte atent. De exemplu, dacă ceva nu funcţiona la tine, te lua într-o parte foarte discret şi îţi spunea: Uite, aici cred că te-ar ajuta foarte mult dacă ai face un anumit lucru.

Stilul său unic nu putea lipsi de pe marele ecran. Rămâne în memoria tuturor cu rolul jucat în 1987 în "Moromeții", când l-a interpretat pe Cocoșilă.

"Ne-am cunoscut şi l-am plăcut foarte mult. Un om deosebit, un om cald cu un umor foarte fin şi plăcut", a spus cineva. 

Marian Râlea, actor: A fost incredibil. Asta e, o să vină alţii după noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Mitică Popescu, înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu, lângă marea sa iubire. "Marele Singuratic", aplaudat pentru ultima dată