Antena Meniu Search
x

Video Moment stânjenitor la ceremonia de redenumire a Sălii Mari a TNB în Sala Ion Caramitru. Florin Cîţu: "Este un gest mic, dar este un simbol prin care noi ne arătăm recunoştinţa"

Premierul Florin Cîţu a participat, joi, la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari a Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" Bucureşti în Sala Ion Caramitru. Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu a fost cel care a dezvelit noul nume al sălii, însă cu ceva dificultăţi şi emoţii.

de Redactia Observator

la 16.09.2021, 17:04

Vezi și

Sala Ion Caramitru a fost inaugurată în prezența premierului Florin Cîţu, a ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, a directorului general interimar TNB Ioan Onisei, a familiei actorului Ion Caramitru și a altor invitați. Dezvăluirea numelul a dat însă bătăi de cap organizatorilor, cearşaful rămânând agăţat de literele de pe clădire, pentru ca în cele din urmă să se rupă.

Premierul Florin Cîţu a declarat joi că redenumirea Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti în Sala "Ion Caramitru" reprezintă un gest mic, dar este un simbol de recunoştinţă pentru ceea ce a făcut actorul în activitatea sa culturală.

"Mă gândeam acum - toţi l-am cunoscut pe maestrul Ion Caramitru ca actor, în filme sau pe scena Teatrului Naţional. Anul trecut, ca ministru al Finanţelor, l-am cunoscut şi ca manager şi vreau să spun că şi ca manager era la fel de talentat cum era ca actor. Au fost rostite foarte multe cuvinte frumoase în această perioadă şi mesajul meu o să fi unul foarte scurt, pentru că orice şi oricât aş spune eu, nu aş reuşi să ilustrez ceea ce a însemnat Ion Caramitru pentru noi, românii. Ştiu că redenumirea Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti în "Ion Caramitru" este un gest mic, dar este un simbol prin care noi ne arătăm recunoştinţa pentru ceea ce a făcut Ion Caramitru în activitatea sa culturală", a afirmat Florin Cîţu la ceremonia de schimbare a denumirii Sălii Mari în Sala "Ion Caramitru".

Ion Caramitru a fost director al TNB din 2005

Pe acelaşi subiect

La rândul său, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a afirmat că Ion Caramitru s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea cunoscută.

“Este un privilegiu să mă aflu aici, alături de oameni care l-au cunoscut pe maestrul Caramitru în faţa instituţiei fanion pentru Teatrul românesc şi să fiu parte a unui gest de normalitate. Redenumirea sălii mari a Teatrului Naţional Bucureşti în sala Ion Caramitru este modul prin care ne asigurăm astăzi că moştenirea culturală lăsată de domnia sa va ajunge la generaţiile viitoare. Atât din poziţia de ministru al Culturii, de manager al Teatrului Naţional IL Caragiale sau de actor, s-a pus în slujba excelenţei şi a schimbat realitatea cunoscută”, a spus Bogdan Gheorghiu.

Actorul Ion Caramitru a murit pe 5 septembrie, la vârsta de 79 de ani. Cu însemnate roluri în teatru şi în film, deopotrivă regizor şi manager, a fost preşedintele Uniunii Teatrale din România (UNITER), din 1990, şi director al Teatrului Naţional „I. L. Caragiale”, din anul 2005.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Moment stânjenitor la ceremonia de redenumire a Sălii Mari a TNB în Sala Ion Caramitru. Florin Cîţu: "Este un gest mic, dar este un simbol prin care noi ne arătăm recunoştinţa"